21 iulie 2024
Chisinau
Social

ANRE și-a suspendat deciziile de aprobare a noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale

Loading
Social ANRE și-a suspendat deciziile de aprobare a noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale
ANRE și-a suspendat deciziile de aprobare a noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale

anre-gaz-energie

 

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Re­glementare în Energetică (ANRE) a decis, în şedinţa sa de joi, 3 septembrie, suspendarea, pe un termen de 60 de zile, a ho­tărârilor sale din 18 iulie 2015 privind aprobarea tarifelor re­glementate de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

 

Prin decizia sa, Consiliul a recomandat operatorilor reţelelor de ener­gie electrică şi gaze naturale să organizeze, în termenul respectiv, un au­dit, cu selectarea unor companii de profil cu renume mondial, în cadrul căruia să fie verificate cuantumul noilor tarife calculate de operatori şi corectitudinea efectuării acestor calcule.

La aprobarea deciziei sale, Consiliul de Administraţie al ANRE a luat în considerare demersul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldo­va, recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, precum și cele câteva mii de cereri cu aceeaşi solicitare, parvenite de la populaţie.

ANRE precizează că scopul auditului extern este de a înlătura toate suspiciunile, făcute publice, asupra temeiniciei hotărârilor Con­siliului de Administraţie din 18 iulie 2015 privind aprobarea noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale şi corectitudinii calculării acestor tarife.

După încheierea auditului extern, Consiliul va examina evaluările pre­zentate, iar apoi, în funcţie de rezultatele acestora, va reveni la hotărârile sale din 18 iulie 2015 privind aprobarea noilor tarife la energia electrică şi gazele naturale.

 

Serviciul de presă al ANRE

 

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova sa­lută decizia ANRE de a suspenda deciziile anterioare privind majorarea tarifelor până la finalizarea evaluării internaționale. Este important că vocea sindicatelor a fost auzită. Totodată, cerem ca acțiunile de mai departe ale ANRE la acest subiect să fie transparente. Este de da­toria noastră să supraveghem acest proces pas cu pas și să informăm societatea.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand