16 iunie 2024
Chisinau
Social

Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost majorat la 800 de lei

Loading
Social Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost majorat la 800 de lei
Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost majorat la 800 de lei
noi.md

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță o serie de schimbări în programul de ajutor pentru perioada rece a anului, în special, la creșterea valorii plății monetare pentru beneficiari.

Astfel, în acest an, ajutorul a fost majorat la 800 de lei, comparativ cu suma de 700 de lei acordată în anul precedent. Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, această măsură are ca scop simplificarea procesului de acordare a ajutorului. „În doi ani de man­dat, Guvernul a crescut valoarea acestui ajutor cu 60%. În acest an, ajutorul va fi integrat în sistemul de compensații la energie pentru a simplifica procesul de asistență. Anterior, cetățenii trebuiau să vină de mai multe ori la primărie, cu mai multe acte, fiind un lucru com­plicat, ce necesită timp. De aceea, am decis să simplificăm procedura. Toate datele vor fi colectate de autorități în baza sistemului de vulne­rabilitate. Pentru mai multe informații, cetățenii pot contacta asistentul social. Totodată, modificarea va simplifica și munca asistenților so­ciali și va asigura un control mai riguros”, a menționat Alexei Buzu.

Pentru a solicita compensații, gospodăriile trebuie să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi venituri mici, sub nivelul coșului mi­nim de consum, care este de 3963 de lei în mediul rural și 4663 de lei în mediul urban. De asemenea, trebuie să se încălzească cu o sursă de energie solidă. Toate solicitările vor putea fi depuse în format electronic, în perioada 1-25 noiembrie. Pe data de 26 noiembrie, cetățenii vor primi răspuns privind categoria de vulnerabilitate atribuită. Tot pe 1 noiembrie, va fi lansată o linie telefonică, unde cetățenii vor putea afla toate informațiile necesare.

Potrivit autorităților, în acest an, aproximativ 255 de mii de gospo­dării vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand