14 iunie 2024
Chisinau
Social

Agricultorii pot obține subvenții în avans de la stat de până la 4 mln. de lei

Loading
Social Agricultorii pot obține subvenții în avans de la stat de până la 4 mln. de lei
Agricultorii pot obține subvenții în avans de la stat de până la 4 mln. de lei
Vocea poporului

Agricultorii pot obține subvenții în avans din partea statului, în valoare de până la patru milioane de lei (200 de mii de euro), pentru dezvoltarea agriculturii și a me­diului rural. Regulamentul privind măsu­rile de subvenționare în avans și condițiile specifice de eligibilitate a fost publicat, pe 4 august, în Monitorul Oficial.

Subvențiile vor fi oferite din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural și vor putea fi solicitate de micii fermieri, de per­soanele care desfășoară activități în mediul ru­ral sau activități agricole, în unitățile adminis­trativ-teritoriale și în instituțiile de învățământ cu profil agroindustrial.

Potrivit documentului, un solicitant va putea beneficia de până la patru milioane de lei pen­tru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale, înfiinţarea plantațiilor, mo­dernizarea exploatațiilor zootehnice, transfer de cunoștințe, inovare și formare.

Pentru tinerii fermieri, femeile fermiere, migranții reveniți sau cei care gestionează gos­podării țărănești, statul prevede subvenții ma­jorate cu 10-15%. Cererile de subvenționare în avans se vor depune la subdiviziunile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agri­cultură (AIPA).

Subvențiile se vor acorda în tranșe, în baza proiectelor investiționale evaluate pozitiv de către AIPA.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand