19 iulie 2024
Chisinau
Social

A început admiterea în şcolile profesionale şi colegii

Loading
Social A început admiterea în şcolile profesionale şi colegii
admiterea

Foto: kakprosto.ru

La 1 iulie curent, a de­marat admiterea în cele 66 de școli profesionale și 46 de colegii din ţară.

 

Planul de admitere în colegii pentru 2013 preve­de 8355 de locuri, dintre care 4771 cu finanţare bu­getară 3584 pe bază de contract.

În colegii cererile vor fi depuse în perioada 1-31 iulie 2013. Rezultatele vor fi anunțate până la 3 august 2013. În caz de neacoperire a locurilor, va avea loc con­cursul repetat.

Pentru instituţiile de învăţământ secundar pro­fesional, în anul 2013 sunt planificate în total 12035 de locuri, dintre care 2335 pentru școlile de meserii și 9330 – pentru școlile profe­sionale.

 

g_social

Actele se depun până pe 31 august în colegii şi 10 august la şcolile profesionale din Moldova

 

Planul de înmatriculare în școlile profesionale pre­vede completări cu meserii /profesii noi, cum ar fi: fer­mier specializat în crește­rea diferitor culturi agrico­le; montator dispozitive şi aparate radioelectronice. A fost majorat numărul de locuri pentru specialităţile cusător și confecționer ar­ticole de marochinărie.

Pentru anul de studii 2013-2014 în școlile profe­sionale și colegii, cele mai multe locuri au fost ofe­rite la medicină generală, transport auto, informati­că, contabilitate, finanțe, asistență socială, domeniul construcții, servicii și in­dustrie.

La concursul de admi­tere în școlile profesiona­le și colegii pot participa toţi doritorii, indiferent de vârstă. Candidaţii pot participa la concurs doar într-o singură instituţie de învăţământ, exclusiv la o specialitate.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand