13 iulie 2024
Chisinau
Auto

7 pași pentru curățarea planșei de bord și a consolei centrale

Loading
Auto 7 pași pentru curățarea planșei de bord și a consolei centrale
7 pași pentru curățarea planșei de bord și a consolei centrale
curatim-bordul-auto

Foto: wikihow.com

 

Planșa de bord și con­sola centrală sunt zo­nele pe care le vezi cel mai des, iar păstrarea acestora în stare bună influențează radical modul în care te simți în propria mașină. Însă curățarea acesto­ra este destul de migă­loasă, iar o operațiune efectuată incorect du-ce la degradarea trep­tată a acestora. 

 

O simplă ștergere a bor­dului cu un șervețel umed nu face decât să întindă murdă­ria și să adune praful în toate lufturile dintre aeratoarele sistemului de climatizare sau butoanele de pe consola centrală.

Iată de ce ai nevoie pentru o curățire corectă a planșei de bord, a consolei centrale și a tunelului median: două lavete din microfibră, un vas cu apă călduță, un produs de curățat suprafețe din plas­tic, un spray de protecție cu efect antistatic, o perie de mici dimensiuni (poți folo­si o periuță de dinți cu perii moi).

 

Curățarea planșei de bord

 

1. Umezește una dintre lavete în vasul cu apă și șterge bordul pentru a în­depărta praful și petele de pe suprafața acestuia. Lasă pelicula de apă să se usuce înainte de a trece la pasul următor.

2. Spală bine laveta de impurități și aplică produsul de curățat pe aceasta. Evită să pulverizezi detergentul direct pe bord pentru că acesta va ajunge inevitabil și pe parbriz.

Șterge meticulos fiecare zonă a planșei de bord, în­depărtând eventualele pete de grăsimi, după care lasă substanța să acționeze câ­teva minute. Apoi clătește bine laveta și îndepărtează produsul de curățat de pe planșa de bord.

3. Utilizând cea de-a doua lavetă (uscată), aplică produsul cu efect antistatic pe planșa de bord.

 

Curățarea consolei centrale

 

1. Pentru această opera-țiune folosește periuța de dinți și produsul de curățat suprafețe din plastic. Aplică substanța în cantităţi mici și insistă în zonele în care nu poți ajunge cu o lavetă. Dacă ești mai exigent din fire, în­cearcă să privești comenzile de pe consolă și de jos în sus, pentru a îndepărta și murdă­ria pe care nu o vezi în mod normal, dar o simți când atingi butoanele.

2. După ce ai curățat bine consola centrală cu periuța, folosește laveta umedă pentru a îndepărta toate impu-ritățile pe care le-ai scos la lumină. Încearcă să fii atent, pentru că acum poți intro­duce murdăria înapoi, între lufturile dintre comenzi.

3. Aplică substanța de curățat pe lavetă și continuă să cureți suprafețele plane (acordă o atenție specială eventualelor display-uri). Nu pulveriza produsul pe consolă pentru că acesta poate afecta componentele electronice din spatele co­menzilor sau poate duce la îmbâcsirea și operarea gre­oaie a comenzilor. Umezește apoi laveta (stoarce-o bine!) și îndepărtează detergentul.

4. După uscarea suprafețelor, folosește laveta usca­tă și spray-ul de protecție cu efect antistatic și lustruiește consola centrală.

 

Dacă ai respectat pașii de mai sus și ai pus su­flet în această operațiuni, acum admiră rezultatele. Nu-i așa că-ți vine să te urci cu drag în mașina ta?

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand