17 iunie 2024
Chisinau
Cultura

Un scriitor nominalizat la Premiul Nobel, pentru prima dată la Chișinău

Loading
Cultura Un scriitor nominalizat la Premiul Nobel, pentru prima dată la Chișinău
Un scriitor nominalizat la Premiul Nobel, pentru prima dată la Chișinău
literaturasiarta.md

Mircea Cărtărescu, poet, prozator, eseist, critic literar și jurnalist român, vine pentru prima dată la Chișinău, la 14 februarie, la invitația președintei Maia Sandu, cu susținerea Ministe­rului Culturii din Republica Moldo­va. Evenimentul are loc în contextul Zilei Naționale a Lecturii, marcată pe 14 februarie.

Persoanele interesate să petrea­că o seară de neuitat în compania lui Mircea Cărtărescu sunt așteptate pe 14 februarie, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 18.00. Maestrul va avea un dialog cu scriitorul Emilian Galaicu-Păun. Genericul discuției va fi „Un om care scrie”.

Oamenii care vor fi prezenți la eve­niment vor avea ocazia să îi adreseze întrebări lui Mircea Cărtărescu. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Mircea Cărtărescu este unul din­tre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei postcomuniste. A publicat peste 30 de volume, traduse în 23 de limbi. Este unul dintre numele frecvent menționate pentru nomina­lizare la Premiul Nobel pentru Litera­tură, fiind propus oficial, de două ori, de către Uniunea Scriitorilor din Româ­nia. Mircea Cărtărescu este membru al Uniunii Scriitorilor și al PEN Româ­nia – o organizație nonguvernamentală a scriitorilor, editorilor și tradu­cătorilor, reprezentând filiala românească a PEN International, cea mai veche și mai mare asociație din lume a scriitorilor. Totodată, Mircea Cărtăres­cu este și profesor la Universitatea din București.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand