15 mai 2021
Chisinau
Fără categorie

Termenul de procurare a poliței medicale la preț redus s-a prelungit

Loading
Fără categorie Termenul de procurare a poliței medicale la preț redus s-a prelungit
polita-medicala

Foto: vocea.md

Moldovenii care trebuie să se asigure individual și dacă încă nu au făcut acest lucru mai au la dispoziție 10 zile când pot procura polița medicală cu o redu­cere de 50 și 75 la sută, de la toate agenţiile teritoria­le ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și oficiile „Poşta Moldovei”.

 

 

CNAM informează că terme­nul de procurare a poliței medi­cale la preț redus s-a prelungit până pe 17 aprilie, informează e-sanatate.md.

Amintim că fondatorii de în­treprinderi individuale, arenda­şii, arendatorii și profesioniştii liberi își pot cumpăra polița medicală cu o reducere de 50 la sută.

Aceasta înseamnă că ei vor achita doar 2.028 de lei, în loc de 4.056 de lei. Cea mai mare re­ducere CNAM-ul o face fermieri­lor sau proprietarilor de terenuri agricole.

Aceștia își pot cumpăra asigu­rarea medicală achitând doar 25 la sută din costul ei total, adică 1.014 lei, dacă au procurat polița până la sfârșitul lunii martie.

În acelaşi timp, cetăţenii Re­publicii Moldova care sunt ple­caţi peste hotarele ţării pentru mai mult de 183 de zile sunt scu­tiţi de procurarea poliţei medi­cale, dar se pot asigura achitând prima medicală pentru perioada rămasă a anului 2014.

Amintim că, în acest an, polița medicală s-a scumpit cu peste 700 de lei.

Reprezentanții companiei susțin că, în ultimii ani, numărul preparatelor incluse în lista medicamentelor compensate a crescut, iar din acest an, de me­dicamente compensate vor pu­tea beneficia și bolnavii cu boli cronice, diabeticii, cei care sufe­ră de boala Parkinson, precum şi cei cu epidermoliza buloasă şi cu mucoviscidoză.

  
La același subiect
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și