25 iunie 2024
Chisinau
Social

Suport pentru ucrainenii cazați la sanatoriile „Bucuria–Sind” și „Constructorul”

Loading
Social Suport pentru ucrainenii cazați la sanatoriile „Bucuria–Sind” și „Constructorul”
Suport pentru ucrainenii cazați la sanatoriile „Bucuria–Sind” și „Constructorul”
sindicate.md

Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște, spune un vechi pro­verb românesc. Sindicaliștii au fost printre primii care le-au să­rit în ajutor celor care au fugit din calea războiului din Ucrai­na. Sindicatele nu numai că au pus la dispoziție refugiaților spații de cazare, dar continuă să caute susținere și din partea colegilor din Europa cu dare de mână și cu inimă mare.

Partenerii sociali din ramura construcțiilor de la noi au găsit înțelegere în acest sens la prietenii lor din Organizația internațională BUILD EUROPE. Printr-o decizie co­mună, aceștia au oferit un suport financiar în valoare de circa 200 de mii de lei refugiaților din Ucraina cazați la sanatoriile „Bucuria-Sind” de la Vadul lui Vodă și „Construc­torul” din Chișinău.

Acest lucru l-au anunțat, recent, conducerea Federației Patrona­tului din Construcții și Producere a Materialelor de Construcții din R. Moldova și cea a Federației Sin­dicatelor din Construcții și Indus­tria Materialelor din Construcții „Sindicons”, într-o ședință de lucru la care au participat reprezentanții celor două sanatorii.

Marin Sîrbu, președintele Federației Patronatului din Construcții și Producere a Materialelor de Construcții, a mulțumit donatori­lor pentru sprijinul acordat, foarte necesar, care a ajuns la timpul po­trivit. El a precizat că mijloacele fi­nanciare oferite de BUILD EUROPE vor fi utilizate pentru procurarea inventarului și a altor echipamente tehnice necesare pentru prestarea serviciilor de caritate refugiaților din Ucraina.

La rândul său, Victor Talmaci, președintele Federației „Sindi­cons”, a relevat că acest suport este foarte binevenit, pentru a veni în ajutorul oamenilor care au fost nevoiți să fugă din calea războiu­lui. Liderul sindical a subliniat că este important ca întreaga socie­tate să fie solidară în continuare cu refugiații din Ucraina și a chemat la pace părțile implicate în conflict.

În cadrul discuțiilor, s-a menționat despre necesitatea organi­zării unei întruniri cu participarea reprezentanților Guvernului, ai CNSM, a conducerii sanatoriilor, pentru a discuta despre situația cu privire la cazarea refugiaților ucrai­neni în incinta sanatoriilor, statutul acestora și suportul de care au ne­voie în continuare.

La ora actuală, în sanatoriile menționate se află peste 200 de refugiați ucraineni. Potrivit date­lor UNICEF Moldova, de la înce­putul războiului, din Ucraina s-au refugiat în Republica Moldova peste 400.000 de persoane, dintre care 160.000 de copii.

Cu aproape două săptămâni în urmă, pe teritoriul nostru național continuau să se afle în jur de 73 de mii de cetățeni ucraineni, dintre care mai bine de jumătate erau copii.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand