1 decembrie 2021
Chisinau
Social

„Suntem solidari cu FSEȘ în privința testării la Covid-19 pe banii profesorului”

Loading
Social „Suntem solidari cu FSEȘ în privința testării la Covid-19 pe banii profesorului”
„Suntem solidari cu FSEȘ în privința testării la Covid-19 pe banii profesorului”
zdg.md

Aceasta este poziția oficială a FNSAA „Agroindsind”, expusă în legătură cu Hotărârea CNESP prin care obligă pro­fesorii nevaccinați să facă teste la Covid pe bani proprii, la fiecare 14 zile.

Federația „Agroindsind” este cu adevă­rat îngrijorată în legătură cu ravagiile pe care le face pandemia de Covid-19. Noi am susținut și susținem măsurile legale, orientate spre stoparea pandemiei și mi­nimizarea consecințelor umane și social – economice pe care le suportă țara, ramura, colectivele de muncă, familiile etc.

Federația Sindicatelor din sectorul agro­industrial, chiar din momentul apariției pri­melor semne de SARS-CoV-2 în Republica Moldova, s-a încadrat activ în protejarea împotriva acestui virus extrem de pericu­los pentru viața și sănătatea omului, cu consecințe grave pentru economia țării și bunăstarea populației.

Însă aici trebuie să spunem clar și răspi­cat: considerăm drept incorectă Hotărârea CNESP prin care profesorii nevaccinați sunt obligați să facă teste la Covid din bani pro­prii, la fiecare 14 zile.

FNSAA „Agroindsind” consideră că măsurile întreprinse pentru asigurarea se-curității și sănătății în muncă în nici un caz nu trebuie să fie plătite din banii salaria­tului. Testarea la Covid-19 a profesorilor nevaccinați este o măsură de prevenire a contaminării cu acest virus în clasele de studii. Deci, este o acțiune care trebu­ie să fie asigurată de angajator și finanțată în modul respectiv. Adică din bugetul de stat!

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Industria Alimentară va susține în continuare drepturile și interese­le de muncă ale fiecărui membru de sin­dicat. Ne vom opune ferm tentativei de a pune pe umerii profesorilor noștri această povară – plata pentru testele la Covid-19.

Ne solidarizăm cu poziția exprimată deschis de Federația Sindicală a Educației și Științei la acest subiect. În această or­dine de idei se înscrie și recenta adresare a FNSAA „Agroindsind” către CNSM, cu solicitarea de a uni toate sindicatele din domeniul educațional-profesional într-un front comun pentru evitarea discriminării profesorilor în ceea ce privește testarea la Covid-19.

Pledam pentru vaccinarea benevolă a profesorilor!

 

FNSAA „Agroindsind”

  
Citiți-ne pe Telegram
Comentarii
0
Comentează
Citește și