Reprezentanţii Federaţiei „SindASP” salută faptul că, recent, au fost operate unele modificări la Regulamentul cu privire la prestaţiile din sistemul public de asigurări sociale pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă a asiguraţilor prin tratament balneosanatorial. Ei constată, însă, că alocaţiile prevăzute în ultimii ani în acest scop sunt mai mici decât erau pe vremuri şi nu acoperă nici pe departe cererea pentru biletele de tratament balneosanatorial.
La o întâlnire recentă cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări Sociale, sindicaliştii de la „SindASP” au fost informaţi că, în corespundere cu modificările operate, informaţia despre contribuţiile achitate de entităţi vor fi acumulate în timp. Astfel, dacă suma acestor contribuţii nu acoperă nici măcar preţul unui singur bilet de tratament balneosanatorial pe an, ea va fi acumulată de la un an la altul până la obţinerea acestui drept.
Modificarea în cauză va garanta dreptul entităţilor de a obţine bilete de tratament balneosanatorial în funcţie de suma cumulativă a contribuţiilor transferate, fără vreo restricţie în timp.
Responsabilii de la CNAS au mai precizat în context că suma de 13 mln. de lei a alocaţiilor bugetare ce nu a fost utilizată în 2017 pentru tratamentul balneosanatorial va fi valorificată în 2018 şi 2019.
doar pentru utilizatorii înregistrați
Logare