22 mai 2024
Chisinau
Social

Solicită creşterea alocaţiilor bugetare destinate recuperării balneosanatoriale

Loading
Social Solicită creşterea alocaţiilor bugetare destinate recuperării balneosanatoriale
Solicită creşterea alocaţiilor bugetare destinate recuperării balneosanatoriale
Vocea poporului

Reprezentanţii Federaţiei „SindASP” salută faptul că, recent, au fost operate unele modificări la Regulamentul cu privire la prestaţiile din sistemul public de asigurări sociale pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă a asigu­raţilor prin tratament balne­osanatorial. Ei constată, însă, că alocaţiile prevăzute în ulti­mii ani în acest scop sunt mai mici decât erau pe vremuri şi nu acoperă nici pe depar­te cererea pentru biletele de tratament balneosanatorial.

La o întâlnire recentă cu re­prezentanţii Casei Naţionale de Asigurări Sociale, sindicaliştii de la „SindASP” au fost informaţi că, în corespundere cu modifi­cările operate, informaţia despre contribuţiile achitate de entităţi vor fi acumulate în timp. Astfel, dacă suma acestor contribuţii nu acoperă nici măcar preţul unui singur bilet de tratament balneosanatorial pe an, ea va fi acumulată de la un an la altul până la obţinerea acestui drept.

Modificarea în cauză va ga­ranta dreptul entităţilor de a obţine bilete de tratament bal­neosanatorial în funcţie de suma cumulativă a contribuţiilor transferate, fără vreo restricţie în timp.

Responsabilii de la CNAS au mai precizat în context că suma de 13 mln. de lei a alocaţiilor bugetare ce nu a fost utilizată în 2017 pentru tratamentul bal­neosanatorial va fi valorificată în 2018 şi 2019.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand