24 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Sindicaliștii din sănătate sunt îngrijorați de situația din ramură

Loading
Без рубрики Sindicaliștii din sănătate sunt îngrijorați de situația din ramură
sindicatul-sanatatea

Foto: vocea.md

Membrii Sindicatului „Sănătatea” s-au întru­nit, pe 27 martie, în cadrul ședinței Consiliu­lui Republican, pentru a decide data convo­cării Congresului VI și a aproba grupurile de lucru pentru elaborarea proiectelor de docu­mente ale congresului.

 

Potrivit lui Victor Benu, președintele Sindicatului „Sănătatea”, situația din ramură continuă să fie una alarmantă, iar în cadrul Congresului VI vor fi discuta­te o serie de revendicări care urmează să fie prezenta­te autorităților.

„Deși au fost întreprinse unele acțiuni, sistemul de sănătate din țara noastră este finanțat insuficient, practic, de două ori mai puțin decât în țările Uniunii Europene, iar nivelul de salarizare a angajaților din ramură rămâne a fi precar. Pledăm pentru majorarea salariului minim cel puțin până la nivelul minimului de existență”, a subliniat liderul sindical. Cei prezenți au discutat despre prevederile proiectului Strategiei Sindicatului „Sănătatea” din Republica Moldova pe anii 2015-2020, care urmează să fie aprobată în cad-rul congresului, în care sunt incluse obiectivele de activitate ale sindicatului de ramură în perioada de referință și problemele care urmează a fi soluționate în comun cu partenerii sociali.

Totodată, sindicaliștii au confirmat împuternicirile de membru al Consiliului Republican al Sindicatului „Sănătatea”, au discutat despre constituirea Consi­liului Organizației de Femei din cadrul sindicatului, precum și despre realizarea bugetului sindical pe anul 2014 şi planul de acumulare a cotizaţiilor sindicale pe anul 2015. În urma discuțiilor, s-a decis convocarea Congresului VI la 29 mai 2015.

 

Departamentul informațional al CNSM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand