1 November 2024
Chisinau
Sanatate

Sfaturi naturiste. Troscotul, o plantă medicinală apreciată

Loading
Sanatate Sfaturi naturiste. Troscotul, o plantă medicinală apreciată
Sfaturi naturiste. Troscotul, o plantă medicinală apreciată
Foto: womanjour.ru

Foto: womanjour.ru

 

Ceaiul de troscot este un preparat folosit în scop medicinal, intern sau extern, pentru tra­tarea unor afecţiuni. De cele mai multe ori, ceaiul de troscot este recomandat în caz de tuberculoză pulmonară, gastrită, diaree sau hi­pertensiune arterială.

 

Troscotul (Polygonum aviculare) este o plantă anuală ierboasă de mici dimensiuni, cu proprietăţi curative. Conţine  substanţe minerale şi tanin, cu efect antidiuretic, astringent şi mineralizant. Nu se cunosc în prezent contraindicaţii în ceea ce priveşte această plantă, însă femeilor însărcinate li se reco­mandă să-l evite pentru orice eventualitate.

Planta este des întâlnită, fiind nepretenţioasă în ceea ce priveşte condiţiile de mediu. Aceasta reu­şeşte să se dezvolte chiar şi în locurile cele mai pu­ţin prielnice, prin fisurile din pavaj. Partea aeriană a plantei în faza de înflorire este cea care se utilizează în scop medicinal.

Proprietăţile curative ale troscotului erau cunos­cute în Asia şi Europa în urmă cu 2000 de ani. În cea mai mare parte a cazurilor, planta este folosită pentru tratarea unor afecţiuni. Există, însă, şi ca­zuri în care troscotul serveşte ca ingredient al unor preparate culinare. Din troscot se pot face salate, supe etc.

Ceaiul de troscot este utilizat în special în trata­rea afecţiunilor de rinichi. Planta are un efect antiin­flamator, cicatrizant, calmant, hemostatic şi remine­ralizant. Ceaiul este recomandat în caz de colecist, pietre la rinichi, litiază. Pe lângă rinichi, ceaiul de troscot este benefic în tratarea afecţiunilor tubu­lui digestiv şi cele ale aparatului respirator. Astfel, băutura se consumă în caz de gastrită, hemoroizi, hemoragii intestinale, bronşită etc. Alte afecţiuni în cazul cărora este recomandat acest ceai sunt: dia­bet, gută, menoragie, obezitate şi altele. Unele din­tre cele mai grave afecţiuni în care se administrează ceaiul de troscot sunt holera, insuficiența cardiacă sau cancerul.

În unele cazuri, troscotul este folosit în cadrul unor diete, în cazuri de celulită şi obezitate. Pen­tru persoanele anemice sau aflate în convalescenţă, ceaiul de troscot are un efect mineralizant.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand