Primăvara, oamenii își îndreaptă atenția mai mult către legume și salate și asta pentru că ele sunt vedetele sezonului.
Chiar dacă are nenumărate proprietăți și beneficii pentru organism, ștevia nu este consumată în cantități foarte mari. Această plantă este bogată în vitaminele C și K, dar este și o sursă infinită de potasiu, fier, calciu, magneziu sau zinc. Fiind bogată în fier, ștevia este un tratament natural împotriva anemiei, ea ajutând organismul să se revitalizeze și să își refacă rezervele de minerale de care are nevoie.
Această plantă se potrivește perfect în curele de detoxifiere și ajută organismul să lupte împotriva asteniei de primăvară, afecțiune cu care se confruntă foarte multe persoane.
Mai mult, ștevia este un aliat de nădejde și în lupta împotriva obezității. Având capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, ștevia este folosită în curele de slăbire. Pentru că are un puternic efect anitbacterian, ștevia poate trata rănile de la nivelul cavității bucale. Aceasta luptă împotriva cariilor dentare, infecțiilor și împotriva bacteriei Streotococcus mutans.
Ștevia este bogată în fibre și ajută organismul în procesul de digestie, aceasta prevenind constipația. De asemenea, ștevia favorizează eliminarea toxinelor din organism, ajută la o mai bună funcționare a bilei și la îmbunătățirea tranzitului intestinal.