Îți protejează inima. O prună proaspătă conține 113 mg de potasiu, ajută la reglarea hipertensiunii și reduce riscul de anevrism (atac cerebral).
Protejează împotriva cancerului și deteriorării celulare. Curăță din organism radicalii liberi vătămători, mul-țumită antocianinelor.
Previn diabetul. Prunele au un indice glicemic scăzut, așa că mâncatul prunelor te poate ajuta să îți controlezi nivelul zaharului din sânge și reduce riscul diabetului de tip 2, conform dieteticienilor din Canada.
Îmbunătățesc sănătatea oaselor. Într-un studiu, un grup de participanți a mâncat prune, celălalt grup a mâncat mere uscate și ambele au luat suplimente cu calciu și vitamina D. Grupul care a consumat prune a avut o densitate minerală a oaselor mai înaltă la coloană și antebrațe.
Excelente pentru înlăturarea con-stipației și a problemelor digestive. Pline de fibre alimentare, sorbitol și isatină.