3 iulie 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Sfatul avocatului. Donaţie cu ghinion

Loading
Cetăţeanul şi legea Sfatul avocatului. Donaţie cu ghinion
Sfatul avocatului. Donaţie cu ghinion
libertatea.ro

Sunt în etate, văduv și îmi port foarte greu de grijă, fiindcă nu am сopii. În situația dată, am apelat la o persoană ca să mă îngrijească, să mă ajute la bătrânețe, şi mă gândeam să-i las casa după moartea mea. Aceas­ta a acceptat și am adunat actele necesare. Am mers la un notar pentru întocmirea contractului respectiv, dar acea persoană a insistat să facem contract de donație, motivând că sunt mai puține formalități și cheltuieli. Nebănuind ceva şi având încredere în acel om, am sem­nat contractul de donație. Primele șase luni am primit îngrijirea necesară, dar, ulterior, a început să mă ignore din ce în ce mai mult. Acum, sunt mai bine de trei luni de când nu îmi acordă deloc întreținere. Cum să proce­dez în cazul dat ca să îmi recuperez casa?

Ion Ciobanu, mun. Cahul

 

Liubomir DUDULICA

avocat

avocatmd@gmail.com

 

În cazul dvs. a fost totuşi o greşeală să semnaţi la notar contractul de donație. Potrivit legii, prin contract de donaţie, o parte (donator) se obligă să mărească din contul patri­moniului său, cu titlu gratuit, patrimoniul celeilalte părţi (donatar). Contractul care pre­vede predarea bunului după decesul donatorului este nul.

Respectiv, în cazul descris mai sus, este vădită nulitatea contractului de donaţie, de­oarece înţelegerea aţi făcut-o anume pentru transmiterea bunului după deces, doar că urmează să demonstraţi aces­te circumstanţe, în cazul în care donatarul nu le va recu­noaşte.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand