30 mai 2024
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Sfatul avocatului. Condominiu

Loading
Cetăţeanul şi legea Sfatul avocatului. Condominiu
Sfatul avocatului. Condominiu
libertatea.ro

Am cumpărat un apartament într-un bloc de locuințe nou şi deja ne-am şi mutat în el. Majoritatea aparta­mentelor din casă au fost cumpărate şi mulţi oameni locuiesc în ele.

De mai multe ori ne-am adunat ca să rezolvăm dife­rite probleme legate de deservirea blocului, cheltuieli suplimentare, împărţirea locurilor de parcare şi a în­căperilor care pot fi utilizate ca debara etc., dar mereu aveam acelaşi rezultat final – lipsa unei decizii.

Cineva dintre locatari a spus că a auzit despre crea­rea unor asociaţii în condominiu în situaţii asemănă­toare cu a noastră şi este mai uşor de gestionat blocul de locuințe.

Explicaţi vă rog ce este condominiu şi cum funcţio­nează.

Andrei Balan, mun. Chişinău

 

Liubomir DUDULICA

avocat

avocatmd@gmail.com

 

În ultimul timp, în ţară s-au construit mai multe blocuri de locuințe, dar, după darea în folosință şi transmiterea apar­tamentelor nemijlocit inves­titorilor, locatarii mai multor case se confruntă cu proble­ma descrisă mai sus.

Într-adevăr, în ajutorul oa­menilor, legiuitorul a adoptat o lege specială – Legea con­dominiului în fondul locativ.

Pentru gestionarea blocu­lui de locuințe şi rezolvarea în comun a problemelor respec­tive se creează asociaţia de coproprietari în condominiu, care este organizaţie a propri­etarilor de locuinţe care s-au asociat pentru administrarea, întreţinerea şi exploatarea în comun a complexului de bu­nuri imobiliare în condominiu.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand