22 mai 2024
Chisinau
Sport

Pugiliştii profesionişti ar putea să participe la Jocurile Olim­pice

Loading
Sport Pugiliştii profesionişti ar putea să participe la Jocurile Olim­pice
Pugiliştii profesionişti ar putea să participe la Jocurile Olim­pice
box-profesional

Foto: pic2.me

 

Federaţia internațională de box amator a venit cu ideea ca pugiliştii profesionişti să participe la Jocurile Olim­pice. Până acum la Olimpi­adă au evoluat doar boxeri amatori. Această iniţiativă a stârnit diferite păreri.

 

Federaţia Internaţională de box amator propune să acorde dreptul boxerilor profesionişti să evolueze la Olimpiadă, ceea ce a fost interzis până acum.

Conform președintelui acestei organizatii, o asemenea reformă ar permite celor mai buni pugilişti să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din această vară.

Acest proiect va fi supus votu­lui în cadrul Congresului extraor­dinar al asociaţiei de box amator, care se va desfășura la sfârșitul lunii mai.

“Cred că este ceva excepţional, deoarece Olimpiada, care repre­zintă una dintre cele mai impor­tante competiţii, va deveni mai specială. Turneul va fi mai pu­ternic, întrucât mulţi sportivi vor dori să câştige medalia de aur şi acesta va fi un eveniment mare”, a declarat boxerul Amir Khan.

“Nu voi participa. Am vrut să evoluez la Olimpiadă când aveam 19 ani, după ce am început cari­era profesionistă. Olimpiada nu este un eveniment, unde vroiam să particip mereu. Dacă aş merge la Olimpiadă acum, atunci aş avea o senzaţie că trebuie să bat o gră­madă de copii”, a relatat boxerul David Haye.

În 2013, introducerea unor noi reguli a deschis deja ușa Jo­curilor Olimpice pentru boxerii profesioniști, însă în anumite condiții. Cel mai important lucru este că aceștia trebuie să nu aibă mai mult de 15 meciuri pe ringul profesionist.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand