28 iulie 2021
Chisinau
Social

Prevederile Codului muncii trebuie să fie ajustate la exigențele actuale

Loading
Social Prevederile Codului muncii trebuie să fie ajustate la exigențele actuale
Prevederile Codului muncii trebuie să fie ajustate la exigențele actuale
fscm.md

De Ziua Sindicalistului, Biroul Executiv al Federației Sindica­telor din Comunicații s-a întrunit într-o ședință. Ion Pîrgaru, președintele FSCM, a prezentat chestiunile de pe ordinea de zi cu scurte comentarii. Au fost puse în discuție probleme precum susținerea copiilor cu dizabilități ai salariaților membri de sin­dicat, odihna de vară a elevilor, acordarea ajutorului material pentru un grup de sindicaliști etc.

Elizaveta Iurcu, vicepreședinte al FSCM, a adus la cunoștința ce­lor prezenți propunerea directorului Caselor de Odihnă și Recuperare „Perlele Nistrului, Ion Munteanu, de a organiza odihna copiilor îm­preună cu părinții, ținându-se cont de situația pandemică. Astfel, în funcție de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, începând cu 1 iulie, tabăra își va putea deschide larg ușile pentru întreaga familie, nu doar pentru copii, cum eram obișnuiți anterior.

Violeta Harea, președinta Comisiei de Femei din cadrul FSCM, a propus ca să fie lansată campania de ajustare a prevederilor Codului muncii din Republica Moldova la exigențele actuale.

„În acest context, este binevenit să efectuăm un studiu de feza­bilitate de comun acord cu organizațiile sindicale primare, pentru a acumula propuneri de modificare și completare a legislației muncii, menite să asigure îmbunătățirea calității condițiilor de muncă și odih­nă ale angajaților. Având în vedere experiența și practica de activitate a liderilor de sindicat, sperăm să contribuim împreună la realizarea scopurilor propuse”, a menționat Violeta Harea.

Și, deoarece ședința a fost organizată într-o zi importantă pentru comunitatea sindicală, 7 iunie, unii dintre cei mai activi sindicaliști au fost distinși cu diplome de mulțumire pentru activitate îndelungată în apărarea și promovarea intereselor și a drepturilor sindicaliștilor.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și