13 aprilie 2024
Chisinau
Cititorii ne scriu

Ping-pong cu indemnizaţiile neridicate

Loading
Cititorii ne scriu Ping-pong cu indemnizaţiile neridicate
Ping-pong cu indemnizaţiile neridicate
indemnizatie-ingrijirea-copilului

Foto: vocea.md

„Sunt beneficiară de in­demnizaţie pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani. În ultimele trei-patru luni, nu am avut posibilita­te să merg la bancă pentru a ridica aceşti bani. Când am mers, în sfârşit, să primesc indemnizaţia, operatoarea de la ghişeul băncii mi-a spus că banii nu mai sunt în cont şi că au fost transferaţi înapoi la Casa Naţională de Asigurări Sociale. Aşvrea să ştiu dacă este legal acest lucru şi dacă mai pot să recuperez banii în cauză?

 

Elena Condurachi, Hînceşti”

 

Polina Fisticanu, specialist principal al Departamentului protecţie social-economică de la Confederaţia Naţională a Sin­dicatelor din Moldova, a preci­zat pentru „Vocea poporului” că, în corespundere cu legislaţia în vigoare, dacă beneficiarul de indemnizaţie pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani nu se adresează timp de trei luni consecutiv la bancă pentru a ridica aceste plăţi, banii sunt transferaţi înapoi în conturile Casei Naţi­onale de Asigurări Sociale.

Beneficiarii acestor indemnizaţii pot să le recupereze ulterior, numai că în acest caz trebuie să depună o cerere în formă scrisă sau să adreseze o solicitare verbală în acest sens specialiştilor de la Casa teri­torială de asigurări sociale.

De menţionat că aceste plăţi care nu au fost ridicate la timp şi se întorc în fon­durile de asigurări sociale de stat pot fi recuperate pentru o perioadă ce nu depă­şeşte trei ani din data adresării depuse de beneficiar.

Aceeaşi situaţie este caracteristică şi pentru deţinătorii de carduri bancare pentru transferul indemnizaţiilor de în­grijire a copilului până la vârsta de trei ani, a mai specificat Polina Fisticanu.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand