16 iunie 2024
Chisinau
Social

Oare cum ar fi lumea, dacă fiecare dizabilitate ar fi transformată în abilitate?

Loading
Social Oare cum ar fi lumea, dacă fiecare dizabilitate ar fi transformată în abilitate?
Oare cum ar fi lumea, dacă fiecare dizabilitate ar fi transformată în abilitate?
wordpress.com

Viața noastră, a tuturor, se desfășoară, în primul rând, în căminul nostru, în familie, la domiciliu. Iar locul de muncă deseori devine acel acasă, unde ne petrecem cea mai mare parte a timpu­lui. Anturajul contează mult, iar viața noastră decurge pe lângă oamenii cu care alegem să ne înconjurăm. O mare parte din timp îl dedicăm prietenilor, colegilor de la locul de muncă, oa­menilor cu care interacționăm în diferite situații, iar aceștia ne trezesc emoții și simțuri.

O viață de calitate superioară pentru oamenii cu nevoi speciale nu înseamnă același lucru ca în cazul persoanelor fără deficiențe. Un om cu nevoi speciale simte totul la nivel superior.

O dizabilitate este o condiţie care poate fi cauza­tă genetic, de un accident, de o boală sau o traumă, condiţie care poate limita abilităţile unei persoane. O dizabilitate poate fi o consecinţă a unei condiţii care limitează o persoană de a utiliza una sau mai multe dintre abilităţi. Oare cum ar fi lumea dacă fie­care dizabilitate ar putea fi transformată în abilitate? Fiindcă, la un moment dat în viaţă, toată lumea trebuie să depăşească anumite limite, care pot va­ria în funcţie de severitate şi de durata acesteia. Cu siguranță, societatea ar avea de beneficiat dacă diza­bilitatea ar putea fi depășită.

O istorie în care dizabilitatea este transformată în abilitate e povestea companiei „Floare de Cireș”. Recunoștința angajaților pentru munca lui Sergiu Gurău vorbește de la sine. O viață de calitate merită toți și doar împreună putem crea un viitor luminos.

Povestea Irinei Nepotu, angajată la compania „Floare de Cireș” e una specială. Irina ne-a povestit că are o viață absolut normală într-o comunitate unde dizabilitatea ei nu există. Este o experiență pentru care rămâne foarte recunoscătoare. Ea simte și con­firmă că și părinții ei sunt fericiți și mândri că a reușit să obțină jobul. Iar cele mai sincere mulțumiri Irina le adresează lui Sergiu Gurău, care i-a oferit aceas­tă oportunitate și o șansă la o viață de calitate, la o normalitate.

UpGrade Your Community este grupul de inițiativă care promovează conceptul de antreprenoriat social și asigură vizibilitate inițiativelor sociale care au ca scop dezvoltarea comunității locale.

 

Activitatea acestuia poate fi urmărită pe următoa­rele canale:

Facebook: https://www.facebook.com/UYCMoldova

Youtube: https://bit.ly/3nBKD2T

Web: www.uyc2021.com

Podcast: https://spoti.fi/318krny

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand