20 mai 2024
Chisinau
Social

O imagine de succes pentru sindicatul din administraţia publică

Loading
Social O imagine de succes pentru sindicatul din administraţia publică
O imagine de succes pentru sindicatul din administraţia publică
agora.md

Angajatele din administraţia publică identifi­că strategii de creare a unei imagini de succes pentru sindicatul de ramură şi pledează pentru implementarea unor noi forme de activitate a acestei structuri.

Membrele Consiliului de Femei din cadrul Fe­deraţiei „SindASP” s-au familiarizat, în cadrul unui seminar care a avut loc recent, cu modalităţile de promovare a egalităţii de gen. Participantele la eve­niment au identificat şi punctele tari, pe cele slabe, oportunităţile şi ameninţările, dar şi cele mai efici­ente tehnici de promovare a imaginii sindicatului.

Nadejda Coman, preşedinta Asociaţiei sindicale Anenii Noi a Federaţiei „SindASP”, este de părere că fiecare unitate trebuie să dispună de contract colec­tiv de muncă, iar negocierile pe marginea acestora să fie de substanţă şi să ţină cont de aşteptările oa­menilor.

În opinia Liviei Beţivu, membră a Asociaţiei sindi­cale Donduşeni a Federaţiei „SindASP”, ar fi necesar şi ca unele categorii de angajaţi, cum ar fi mamele cu copii, să dispună de program de muncă flexibil, iar problema salarizării să devină o prioritate abso­lută.

Analizele din ultimii doi-trei ani au arătat o scăde­re a numărului de membri de sindicat, dar şi faptul că, în teritoriu, lumea nu este suficient de informată despre activitatea federaţiei de ramură. Larisa Cer­nat, consilier în probleme de organizare și educație sindicală al „SindASP”, a precizat că strategiile iden­tificate ţin de aplicarea instrumentelor de publici­tate, formarea unor lideri de opinie, efectuarea de evaluări periodice etc.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand