11 mai 2021
Chisinau
Vocea copiilor

Niște elevi minunați, cu imaginație debordantă

Loading
Vocea copiilor Niște elevi minunați, cu imaginație debordantă
Niște elevi minunați, cu imaginație debordantă

 

 

premianti-concurs-desen

Foto: vocea.md

Concursul de desen cu genericul „Nu-mi fura copilăria” s-a înche­iat, concursul continuă. Este vorba de un alt concurs lansat la 1 septembrie, consa­crat Zilei mondiale a muncii decente, cu genericul „Am și eu dreptul la muncă”

 

V-am informat, dragi cititori, în nu­mărul trecut al publicației noastre, des­pre rezultatele concursului de sensibi­lizare privind exploatarea copiilor prin muncă. Am vrea să vă reținem atenția în acest număr asupra câtorva desene remarcate și distinse cu Diploma „Sim­patia juriului”.

Cei mai mulți autori de desene care au participat la concurs învață la licee din capitală. Temele abordate de unii dintre ei reflectă viața grea a copiilor de la țară. Avea dreptate, cu siguranță, un scriitor englez, când spunea că poate fi conside­rat drept orășean doar descendentul din a patra generație care a locuit la oraș. Fi­indcă copiii, ba chiar și nepoții orășenilor cu rădăcini la țară mai merg la bunei, la străbunici, aici învățând multe lucruri, de aici alimentându-și imaginația.

Ce ar însemna pentru un elev de la oraș (Ovidiu Lupan, cl. a V-a, Liceul Waldorf) un copil dezbrăcat până la brâu cărând două căldări de apă cu cobilița? Unde a văzut el în mediul citadin această scenă? Bineînțeles că la sat. Edificator e și fundalul acestui desen, vorba poetului, „un verde ne vede!”.

desen-2

Un alt elev de la același liceu, Laurențiu Ciobanu, are, probabil, pe cineva apro­piat care lucrează la piață. Sau o fi fost impresionat de faptul că un semen de-al său stătea la tarabă și vindea fructe pe o căldură caniculară…

desen-3

Același subiect îl tratează și Ilinca Co­jocaru, colega celor doi băieți pomeniți mai sus: o fetiță stă după tejghea și îi îndeamnă pe cumpărători: „Cumpărați mere, pere, cireșe, căpșuni…”.

desen-4

Sandra Sclifos de la același liceu are o imaginație mai stufoasă: o fetiță stă pe un drum de țară strângând la piept ceva, două cucoane se văd pe malul unui iaz, lângă o ladă, una dintre care varsă la­crimi de crocodil, iar alta râde cu gura până la urechi. Un soare ca o roată de foc domină împrejurimile. Ce frumoasă este viața!..

desen-1

 

Ce copii talentați avem!

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și