20 mai 2024
Chisinau
Dialoguri

Natalia Tăvăluc: Un lider sindical trebuie să ardă, în sensul figurat al cuvântului

Loading
Dialoguri Natalia Tăvăluc: Un lider sindical trebuie să ardă, în sensul figurat al cuvântului
Natalia Tăvăluc: Un lider sindical trebuie să ardă, în sensul figurat al cuvântului
Vocea poporului

Inteligentă, perseverentă, empati­că, cu bun-simț, cu multă răbdare și dăruire de sine – așa este Nata­lia Tăvăluc, președinta organizației sindicale primare de la SRL „Orhei-Gaz”. Dar cel mai important e că acolo unde a lucrat și lucrează în prezent a fost și este lider. Ba mai mult, atrage în jurul său oamenii ca un magnet.

Tot timpul a activat cu impulsul de a fi prima. Este campioană a Republicii Moldo­va la atletica ușoară, iar sportul a învățat-o că trebuie să treacă peste orice barieră, oricât de greu ar părea obstacolul. A fost și directorul unei mari întreprinderi din orașul Orhei. În ultimii 20 de ani, însă, Natalia Tăvăluc activează la SRL „Orhei-Gaz”, dintre care de opt ani este președinte al comitetului sindical de la întreprindere, iar patru ani a fost vicepreședinte al comi­tetului sindical.

Aplanarea conflictelor nu este o muncă ușoară, care cere multe abilități, iar aces­tea se obțin în timp, susține liderul sindical. Până la punctul de a se dedica muncii sindicale, Natalia Tăvăluc a lucrat mulți ani în calitate de specialist coordonator în serviciul personal la SRL „Orhei-Gaz”. Munca cu oamenii i se potrivește ca o mănușă și a motivat-o să facă lucrurile ca la carte, atât în serviciul personal, cât și în calitate de președinte al organizației sindi­cale primare.

„Am colaborat cu cinci directori ai „Orhei-Gaz”, iar cu trei dintre ei  – în calitate de lider sindical. Nu a existat nici un caz în care să nu ajungem la un numitor comun, iar administrația să nu dea curs solicitărilor comitetului sindical”, ni s-a destăinuit Natalia Tăvăluc. O bună comunicare, pu­tere de convingere, plus argumente forte și profesionalismul au făcut ca inițiativele membrilor de sindicat să devină realitate la „Orhei-Gaz”.

„În tot ceea ce faci, trebuie să arzi, în sensul figurat al cuvântului. Și în spate­le tău trebuie să fie oameni care să ardă. Acești oameni văd cât de mult te străduiești ca lucrurile să iasă perfect, și o vor face ca tine”, a adăugat Natalia Tăvăluc.

Într-adevăr, membrii comitetului sindical de la „Orhei-Gaz” au un bun lider sin­dical și motivațional în fața lor. Iar cifrele vorbesc de la sine – din nouă membri ai comitetului sindical, cinci sunt tineri care au o vârstă de până la 35 de ani. Tot din nouă membri ai comitetului sindical, cinci sunt femei. Este încă o dovadă a faptului că au de la cine și ce învăța, ca să crească. Atât în plan profesional, cât și în plan per­sonal.

„Acolo unde lucrează tineri, ei trebuie să se manifeste, să iasă din zona lor de con­fort. Atunci când parcurg același traseu în fiecare zi – casă-serviciu-casă – aceasta îți dă o senzație de plictiseală și apare dorința ca să ieși undeva, să înveți ceva nou și interesant, să cunoști oameni noi, dar și să te distrezi cu colegii de muncă. Atunci ru­tina dispare și viața pare mai interesantă”, spune liderul sindical de la „Orhei-Gaz”.

 

Un colțișor în care poți să-ți savurezi cafeaua și să discuți pe orice temă

Organizația sindicală primară a angajaților SRL „Orhei-Gaz” a obținut locul II la Concursul organizațiilor sindicale primare, categoria „Proiecte și activități  inedite”. În ce a constat proiectul? Un coridor de la întreprinderea „Rezina-Gaz”, filială a SRL „Orhei-Gaz”, a fost transformat într-o odaie pentru recreere.

„Aici, pur și simplu, poți să vii și să sa­vurezi o ceașcă de cafea. Să stai de vorbă pe orice temă cu colegii. Așa ceva nu a mai fost înainte la „Rezina-Gaz”, iar ideea a în­ceput să prindă contur în decembrie anul trecut, după ce mai mulți salariați au participat activ la Școala Sindicală din Mol­dova”, ne-a spus Natalia Tăvăluc.

Camera pentru odihnă a fost dotată cu mobilier, cu un ceainic electric, cu cuptor cu microunde, tot aici au fost aduse și materi­ale sindicaliste. Acest proiect este un bun exemplu pentru alte filiale ale „Orhei-Gaz”  – „Telenești-Gaz”, „Șoldănești-Gaz”, dar și pentru organizații sindicale primare din alte ramuri.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand