21 iulie 2024
Chisinau
Vocea femeii

Militari și civili au învățat despre integrarea dimensiunii de gen

Loading
Vocea femeii Militari și civili au învățat despre integrarea dimensiunii de gen

Colaboratori ai Ministerului Apărării, inclusiv militari și civili, au participat miercuri, 22 iunie, la un atelier de lucru privind „Integrarea dimensiunii de gen în sectorul de securitate din Moldo­va”. Mai mult, Paul Murray, jurist, dar și expert în domeniul egalității de gen, al drepturilor omului și dreptului umanitar, a vorbit despre experiența internațională în ceea ce privește integrarea dimensiunii de gen în operațiunile militare.

Apoi, atelierul de lucru a fost urmat de o sesiune de discuții, în cadrul căreia au participat rep-rezentanți ai autorităților publice centrale, experți în domeniul gen­der, securitate și apărare, membri ai societății civile. Iar avocatul Va­dim Vieru, expert „Promo-LEX”, a prezentat Raportul privind „Anali­za standardelor internaționale și a cadrului legislativ național în do­meniul egalității de gen în sectorul de securitate și apărare”.

 

ONU/Marie Frechon

 

Acest material este realizat de publicația „Vocea Poporului”, cu sprijinul financiar al UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor).

Viziunile exprimate în articol sunt cele ale autorilor și nu reprezintă în mod neapărat viziunile partajate de UN Women sau ONU, în general.

Materialul poate fi utilizat gratuit pentru scopuri necomerciale, cu înștiințarea cuvenită a UN Women.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand