25 iunie 2024
Chisinau
Social

Mai mulți bani pentru chiria manualelor în anul de studii 2016-2017

Loading
Social Mai mulți bani pentru chiria manualelor în anul de studii 2016-2017
Mai mulți bani pentru chiria manualelor în anul de studii 2016-2017
chiria-manualelor

Foto: admiterea.md

 

Elevii clasei a noua vor plăti, în anul de studii 2016-2017, cu apro­ximativ 30 de lei mai mult pentru chiria manualelor. Şi părinții ele­vilor claselor V și VI vor trebui să achite câțiva lei în plus față de anul trecut.

 

Elevii din clasa a cincea, care învață în limba română, vor plă­ti, în medie, 82 de lei pentru setul de manuale. Cea mai semnificativă majorare a fost operată pentru chi­ria cărţilor de clasa IX.

Aceşti elevi vor plăti 87 de lei, cu 27 de lei mai mult faţă de anul trecut. Pentru liceenii clasei a XII-a, în schimb, chiria s-a micșorat cu aproape zece lei.

Prețul unui set de cărți pentru elevii care învață în limba rusă este, în medie, mai mare cu zece lei de­cât pentru cei care studiază în lim­ba română. Din cauza majorărilor, şcolarii din clasa a noua vor achita 105 lei.

Cel mai scump manual este cel de Limba română, pentru chiria căruia elevii vor plăti 16 lei și 50 de bani.

Prețul a crescut deoarece manu­alele mai vechi de șase ani vor fi în­locuite cu altele noi. De asemenea, valoarea penalităților în cazul de­teriorării sau pierderii cărţilor va fi mai mare în noul an de învățământ.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand