4 octombrie 2023
Chisinau
Varia

Joboteca, program pilot de pregătire a tinerilor pentru piața muncii

Loading
Varia Joboteca, program pilot de pregătire a tinerilor pentru piața muncii
Joboteca, program pilot de pregătire a tinerilor pentru piața muncii
Vocea poporului

În 25 de școli din raioanele Soroca, Călărași, Nisporeni, Strășeni și Căușeni, se va desfăşura, până în anul 2024, programul pilot de pregătire a tinerilor din Republica Moldova pentru piața muncii, numit Joboteca, transmite Moldpres.

Aceste școli au fost dotate cu câte o jobotecă – „bibliotecă de carieră” – unde elevii claselor gimnaziale și liceale vor participa la programe de ghidare în alegerea unei meserii.

Potrivit Ministerului Educaţiei,  în cadrul proiectului „Joboteca – program pilot pentru accesul tinerilor din Moldova la piața muncii” vor fi create spații „Joboteca”; vor fi realizate instruiri ale profesorilor care vor face din „Joboteca” un spațiu unde tinerii pot să găsească răs­punsuri la întrebările care îi frământă, legate de orien­tarea în carieră, antreprenoriat, își pot dezvolta abilități de viață și de încadrare în câmpul muncii, vor cunoaște ce oportunități de angajare și de dezvoltare a afacerilor sunt în comunitatea lor. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi fortificate competențele ONG-urilor locale pentru a dezvolta și implementa inițiative comunitare cu scopul de a ajuta copiii și tinerii să găsească oportunități de dezvol­tare a competențelor de viață, de angajare și efectuarea de stagii etc.

Proiectul, în valoare de peste un milion de euro, este implementat de Fundația Terre des hommes România și Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, fiind finanțat de Uniunea Europeană.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand