22 mai 2024
Chisinau
Social

Investim în copii, pentru că vrem să creăm Europa la noi acasă

Loading
Social Investim în copii, pentru că vrem să creăm Europa la noi acasă

Timp de 10 zile, copiii de la Cen­trul de plasament temporar al co­piilor în situație de risc „Brândușa” din Hâncești s-au recreat la tabă­ra „Perlele Nistrului” din Vadul lui Vodă, grație susținerii financiare a Confederației Naționale a Sindica­telor din Moldova. În una din zile­le trecute, familia numeroasă de la „Brândușa” a fost vizitată în tabără de președintele CNSM, Oleg Budza.

brindusa

„Confederația Națională a  Sin­dicatelor din Moldova a alocat peste 10 milioane de lei în reno­varea taberelor de odihnă pentru copii și a stațiunilor balneoclima­terice aflate în gestiunea CNSM. Investim în primul rând în copii, pentru că vrem să creăm Europa la noi acasă”, a ținut să menționeze Oleg Budza în cadrul unei întâlniri cu copiii de la tabăra „Perlele Nis­trului”.

„Peste trei mii de copii s-au odihnit în vara anului curent la ta­băra „Perlele Nistrului”, iar numă­rul de cereri a depășit oferta. Nu facem nici o diferență între copiii din familii complete și cei aflați în dificultate, îi tratăm pe toți la fel, cu grijă și respect”, a remarcat Ion Munteanu, directorul taberei.

„Sunt pentru prima dată la o tabără de odihnă pentru copii. Aici am învățat să înot, să joc te­nis și mi-am încercat puterile la ar­mwrestling”, a mărturisit Dumitrița, unul dintre copiii de la Centrul „Brândușa”. La „Perlele Nistrului” copiii au ocazia să învețe să picte­ze, să danseze, să practice diverse genuri de sport. Tot pentru ei este deschis cercul tânărului frizer și al tânărului bucătar.

La Centrul „Brândușa” din Hâncești se află 15 copii din familii defavorizate. CNSM a luat sub pa­tronaj  aceste instituții acum doi ani. Până atunci, CNSM patrona Centrul de plasament temporar al copiilor din Strășeni, dar instituția a fost închisă de către  autoritățile locale. Ulterior, copiii care erau educați la centrul din Strășeni au fost plasați în familii biologice sau extinse.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand