24 iulie 2024
Chisinau
Sanatate

Instituţiile medico-sanitare, cu un buget provizoriu

Loading
Sanatate Instituţiile medico-sanitare, cu un buget provizoriu
Instituţiile medico-sanitare, cu un buget provizoriu

 

 

spital

Foto: ziarulnational.md

De la începutul acestui an şi până la adoptarea Legii fon­durilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul curent, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a pus în aplicare un buget provizoriu. 

 

Potrivit reprezentanţilor CNAM, ordinul privind fondurile pro­vizorii ale asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2015 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 400-403 din 31 decembrie 2014.

Conform documentului, bugetul provizoriu este format şi execu­tat în corespundere cu prevederile Legii fondurilor asigurării obli­gatorii de asistenţă medicală pentru 2014, cu modificările operate pe parcursul anului trecut.

Fondurile provizorii ale asigurării obligatorii de asistenţă medi­cală pentru acest an prevăd venituri în valoare de circa 4 mlrd. 654 mln. 500 de mii de lei şi cheltuieli de aproximativ 4 mlrd. 656 mln. 682 de mii de lei, cu un deficit de circa 2 mln. 182 de mii de lei.

În baza bugetului provizoriu, CNAM încheie contracte cu institu­ţiile medico-sanitare pentru prestarea serviciilor în cadrul sistemu­lui de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Astfel, până la adoptarea şi punerea în aplicare a noii legi, insti­tuţiile medico-sanitare au fonduri garantate pentru 2015, în limite­le prevăzute de Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală din 2014. Transferul mijloacelor financiare către instituţi­ile medico-sanitare urmează a fi efectuat fără întârziere, în confor­mitate cu prevederile contractuale.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand