30 mai 2024
Chisinau
Social

Indicatori de performanţă în educație: un punct sau patru puncte?  

Loading
Social Indicatori de performanţă în educație: un punct sau patru puncte?  
Indicatori de performanţă în educație: un punct sau patru puncte?  
theodysseyonline.com

Peste 60 de membri de sindicat din diferite domenii au beneficiat de consultaţii juridice gratuite, oferite recent, la Donduşeni, în cadrul cam­paniei „Avocatul sindicatelor”.

O reprezentantă a administraţiei Lice­ului „Alexei Mateevici” din raion şi-a exprimat indignarea în legătură cu faptul că în ţară nu există criterii clare pentru stabilirea in­dicilor pentru performanţă în educaţie.

„În unele şcoli, același tip de activitate nu se apreciază drept criteriu de perfor­manţă, iar în alte instituţii, munca pe care o execută doar un singur salariat este apre­ciată drept performanţă. Toţi aceşti oa­meni sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, activează în acelaşi sistem de învăţământ, unul are performanţe, altul – nu. Cum să-i explic omului de la instituţia noastră că nu i-am stabilit adaos pentru performanţe? Ar trebui să existe criterii clare pentru stabili­rea sporului pentru performanţe, unice pe ţară. Indicele pentru performanţe se stabi­leşte de la un punct până la patru puncte. În lege trebuie să fie stipulat foarte clar pentru ce se pune un punct , două, trei, patru puncte. Sunt momente subiective în lege”, a punctat reprezentanta liceului.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand