23 aprilie 2024
Chisinau
Varia

ÎNAINTE pentru Moldova! ÎNAINTE, spre un viitor european!

Loading
Varia ÎNAINTE pentru Moldova! ÎNAINTE, spre un viitor european!
ÎNAINTE pentru Moldova! ÎNAINTE, spre un viitor european!

 

 

PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Eveni­mentul a avut loc la Sala Polivalentă din Chişinău şi a întrunit peste 6 mii de membri şi susţinători ai PLDM. Sloganul PLDM este „ÎNAINTE, spre un viitor european!”

În discursul său, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că, de fapt, startul campaniei a fost dat acum 7 ani, odată cu crearea partidului. După ani de izolare, stagnare şi dictatură comunistă, PLDM s-a angajat să schimbe în bine lucrurile în ţară şi să mişte Moldova înainte, spre Europa.

 

„Noi am dat doar startul. Destul cât am mers pe drumuri vechi, distruse şi înguste, pe drumurile comuniste care nu duceau nicăieri. Noi am început să construim autostrăzi. Destul cu înşelăciunea la examene, destul cu corupţia din poliţie. Dar mai presus de toate, am în­ceput să mişcăm Moldova spre un viitor european. Am semnat Acordul de Asociere şi de Liber Schimb. Este meritul tuturor cetăţenilor care ne-au dat man­datat să mişcăm ţara înainte. Efortul este al întregii echipe”, a accentuat Vlad Filat.

 

Europa este parte din ADN-ul nostru

 

Liderul PLDM a subliniat că alegerile din 30 noiembrie ne oferă două opţiuni: „de a mer­ge înapoi, cu cei care nu vor un viitor european sau de a merge înainte, cu cei care au început deja să construiască acest vii­tor”.

„Cea mai mare schimbare pe care o va aduce PLDM este un viitor european pentru co­piii noştri. Europa nu este o dogmă. Europa este parte din ADN-ul nostru”, a spus Vlad Filat şi a menţionat că PLDM are un plan concret privind dezvoltarea Republicii Moldo­va – Planul 2020.

„Planul 2020 detaliază obiec­tive clare de creştere a ratei de ocupare a forţei de muncă; conţine paşi reali de îmbunătă­ţire a educaţiei; descrie măsuri pentru înteţirea luptei împo­triva corupţiei, dar, mai presus de toate, Planul 2020 oferă o foaie de parcurs cu o destina­ţie foarte concretă: Republica Moldova – membru cu drepturi depline al UE până în 2020! Şi dacă vreţi pentru copiii voştri un viitor european, atunci vreţi PLDM”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a anunţat că, după scrutinul din 30 noiem­brie, candidatul liberal-demo­crat la funcţia de prim-minis­tru va fi prim-vicepreşedintele formaţiunii, Iurie Leancă, pe care l-a felicitat pentru modul în care conduce Guvernul.

 

De cinci ani, PLDM schimbă soarta ţării

 

La rândul său, Iurie Lean­că i-a mulţumit lui Vlad Filat pentru încrederea acordată şi a spus că este pregătit pentru un nou mandat, astfel ca viitorul european să devină o realitate.

„De cinci ani de zile, PLDM schimbă soarta ţării. Am de­monstrat că PLDM este ge­neratorul schimbărilor. Este partidul care transformă şi mo­dernizează Moldova. PLDM s-a afirmat ca o echipă matură şi responsabilă, o echipă care vrea stabilitate, pace şi solidaritate”, a menţionat Iurie Leancă.

Vicepreşedintele PLDM, Li­liana Palihovici, vicepreşedin­te al Parlamentului, a venit cu un mesaj special către femeile din R. Moldova, menţionând contribuţia PLDM la majorarea cotei de reprezentare a lor în le­gislativ. „Pe listele PLDM sunt 37 de femei. Momentul în care, în politică, vom avea un echili­bru este din ce în ce mai aproa­pe, dar aceasta depinde foarte mult de implicarea femeilor”, a spus vicepreşedintele PLDM şi a adresat un apel celor prezenţi. „Adunaţi-vă toată energia şi hotărârea şi să mergem înain­te, spre un viitor european al copiilor noştri şi al acestei ţări”, a spus Liliana Palihovici.

 

Să păşim cu încredere în lumea modernă a valorilor europene

 

Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a menţionat că astăzi Moldova stă în faţa unor oportunităţi fără precedent. „Am bătut cu insistenţă şi ni s-au deschis uşi. Ne rămâne doar să intrăm şi să păşim cu încredere în lumea modernă a valorilor europene”, a spus Streleţ.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a menţionat că, prin eforturile depuse de PLDM, Moldova este, astăzi, o ţară europeană. „Politica noastră externă este una previzibilă, corectă şi are la bază interesul naţional. Acum, PLDM îşi pro­pune un nou obiectiv ambiţios – Republica Moldova trebuie să lanseze negocierile de aderare la Uniunea Europeană”, a spus Natalia Gherman.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a evocat faptul că niciun partid nu a pus problema edu­caţiei la fel de tranşant şi des­chis, precum a făcut-o PLDM. „Am reuşit să aducem educaţia pe agenda societăţii. Am iniţiat reforme complicate, dar abso­lut necesare şi este foarte im­portant să nu ne oprim aici”, a spus Maia Sandu.

 

O bătălie politică pentru viitorul european al ţării

 

Prim-vicepreşedintele Tineretului Liberal Democrat, Mi­haela Spătaru, a încurajat ti­nerii să ofere suportul lor libe­ral-democraţilor. „Noi suntem cei care vom beneficia cel mai mult de apropierea de UE, de standarde de calitate, de lo­curi de muncă acasă, de opor­tunităţi de dezvoltare”, a spus candidatul PLDM la funcţia de deputat.

Vicepreşedintele PLDM, Va­dim Pistrinciuc, a accentuat, la rândul său, că alegerile din 30 noiembrie nu vor fi simple. „Nu va fi o bătălie politică între partide, va fi o bătălie politică pentru viitorul european al ţă­rii noastre, pentru viitorul co­piilor şi ralierea la civilizaţie a Republicii Moldova, care poate fi câştigată doar de PLDM”, a spus Pistrinciuc.

La finele evenimentului de lansare în campania pentru parlamentare a PLDM, Vlad Filat a adresat celor prezenţi îndemnul de a-şi folosi toată energia pentru a aduce marile schimbări de care Republica Moldova are nevoie.

 

Publicitate politică

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
  • Ion
    25.10.2014

    Nu mai avem incredere in Filat, nu mai votam PLDM-ul! Un prim ministru demis pentru coruptie, prim ministru contrabandist nu ne va aduce nimic bun!

Citește și
slot thailand