21 mai 2024
Chisinau
Social

Împotriva disponibilizării salariaţilor în timpul concediului medical

Loading
Social Împotriva disponibilizării salariaţilor în timpul concediului medical
Împotriva disponibilizării salariaţilor în timpul concediului medical
radiocluj.ro

Angajatorii vor avea posibilitatea să emită ordinul de concediere a salariatului în perioada aflării aces­tuia în concediu medical. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției So­ciale a publicat, pentru consultări publice, un proiect de modificare a unui articol din Codul muncii (art. 86) și a două articole din Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public (art. 63 și 64).

Potrivit autorilor proiectului, „unii anga­jatori emit ordin de concediere în perioada aflării salariatului în concediu medical, lip­sindu-l astfel de dreptul de a beneficia de indemnizația pentru incapacitate tempora­ră de muncă. Pe de altă parte, unii salariați fac abuz de drept, iar în caz de concediere, aceștia beneficiază nejustificat de conce­diu medical”. 

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
1
Comentează
  • Ciobanu Sergiu
    02.11.2019

    Cine sunt mintele luminate care au elaborat asa proiect de lege? A fost oare studiata legislatia nationala si internationala inainte de a elabora acest proiect? Desigur angajatii profiteaza de concediu medical si pleaca la mare la odihna dar aceasta se poate usor de demonstrat si dupa se poate discuta concedierea avand la maina dovezile necesare. In caz contrar angajatul bolnav trebuie sa dovedeasca ca este bolnav demonstrand de exemplu plagile postoperatorii dupa hemoroidectomie????? Sau este foarte comod de concediat angajatul incomod pentru administratie. Si numai ce suferinta emotionala sufera persoana care afla ca este concediata. Mai pe scurt, inca o dovada ca cei care elaboreaza proiecte de legi nu sunt scoliti, instruitisi nu cunosc subiectul. Sau cunosc si sunt instruiti?!

Citește și
slot thailand