25 iunie 2024
Chisinau
Oficial

Igor Zubcu, președintele CNSM, a avut o întrevedere cu Anatol Cebuc, ambasador al Republicii Moldova în Bulgaria

Loading
Oficial Igor Zubcu, președintele CNSM, a avut o întrevedere cu Anatol Cebuc, ambasador al Republicii Moldova în Bulgaria
Igor Zubcu, președintele CNSM, a avut o întrevedere cu Anatol Cebuc, ambasador al Republicii Moldova în Bulgaria
sindicate md

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Igor Zubcu, a avut astăzi, 9 mai, o întrevedere cu Anatol Cebuc, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Bulgaria.

Igor Zubcu se află, în perioada 9-11 mai curent, la Sofia, unde participă la Congresul IX al Confederației Sindicatelor Independente din Bulgaria.

Dânsul a făcut o prezentare amplă a preocupărilor Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, a vorbit despre contribuția instituției sindicale în apărarea intereselor profesionale, economice și sociale ale salariaților. De asemenea, l-a informat pe diplomat despre participarea sindicatelor în ajustarea cadrului legal la cel european prin participarea la avizarea, elaborarea proiectelor de legi și de alte acte normative, care au ca obiectiv reglementarea relațiilor de muncă și respectarea drepturilor sociale și economice ale membrilor de sindicat.

Președintele CNSM s-a referit și la alte priorități, precum ar fi consolidarea dialogului social, îmbunătățirea sistemului de securitate socială, crearea locurilor de muncă și soluționarea problemelor salariaților la masa de negocieri.

La rândul său, ambasadorul Anatol Cebuc l-a informat pe interlocutor despre cadrul juridic privind încadrarea cetățenilor Republicii Moldova în câmpul muncii din Bulgaria, asistența și protecția socială de care aceștia beneficiază pe durata activității lor.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand