26 septembrie 2023
Chisinau
Social

Fortificarea capacităților liderilor de sindicat din raionul Drochia

Loading
Social Fortificarea capacităților liderilor de sindicat din raionul Drochia
Fortificarea capacităților liderilor de sindicat din raionul Drochia
sindicate.md

Peste 70 de lideri de sindicat din raio­nul Drochia, din ramura educației, au fost informați, pe 25 august, despre obiectivele campaniei „Organizația primară – energia mișcării sindicale”, lansată de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) la începutul acestui an, dar și despre baza legislativă a organizațiilor sindicale primare (OSP), care ar fi contribuția OSP la protecția social-economică a membrilor de sindicat.

În cadrul întrevederii, Eugeniu Covrig, șef al Departamentului juridic al CNSM, și Ser­giu Iurcu, consilier superior în Departamen­tul protecție social-economică al CNSM, au vorbit despre prioritățile campaniei, dar și despre cerințele și realizările sindica­telor.

La rândul său, Dumitru Eni, președintele Consiliului raional al Federației Sin­dicale a Educației și Științei în raionul Drochia, a subliniat că această campanie va contribui la fortificarea capacităților liderilor de sindicat în teritoriu. Potrivit lui Eni, sindicaliștii s-au referit la activitățile legate de pregătirea pentru noul an școlar, inclusiv la unele cazuri de discriminare care se mai înregistrează în domeniul salarizării angajaților din educație.

Sindicaliștii din Drochia au abordat diver­se chestiuni legate de prevederile legislației cu privire la activitatea organizațiilor sin­dicale primare, protecția social-economică a membrilor de sindicat, au adresat între­bări și au primit răspunsuri de la specialiștii CNSM legate de problemele cu care se con­fruntă.

Totodată, sindicaliștii au primit „Ghidul liderului de sindicat” elaborat de specialiștii Confederației, menit să contribu­ie la perfecționarea continuă și creșterea nivelului de profesionalism al liderilor sin­dicali.

Amintim că campania națională „Organizația primară – energia mișcării sindi­cale” se desfășoară în contextul proclamării de către CNSM a anului 2023 drept anul organizațiilor sindicale primare. Pe parcur­sul anului curent sunt organizate ateliere de lucru, seminare regionale, întruniri ale activiștilor sindicali.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand