24 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Emilia Danila: „Ne descurcăm, doar că salariul e mic”

Loading
Без рубрики Emilia Danila: „Ne descurcăm, doar că salariul e mic”
Emilia Danila: „Ne descurcăm, doar că salariul e mic”
emilia-danila

Foto: vocea.md

Emilia Danila este următoarea învingătoare a concursului pen­tru cel mai bun poștaș din țară, lansat de publicația noastră. În comparație cu ceilalți colegi, ea a reușit să perfecteze cele mai multe abonamente la ziarul „Vocea popo­rului”. Colaboratorii redacției au vi­zitat-o pe această harnică poștăriță chiar la locul de muncă – la oficiul poștal din comuna Braniște, raio­nul Rîșcani, unde femeia muncește deja de nouă ani.

 

Într-o atmosferă solemnă, în prezența reprezentanților sindi­catelor și a colegilor, i-am înmâ­nat Emiliei premiul binemeritat – pentru activism, implicare și en­tuziasm. Când am cunoscut-o mai bine, când am discutat cu dânsa, am înțeles cum anume a reușit să facă atâtea abonamente la ziarul nostru. Emilia este o femeie agre­abilă, sufletistă, emană un fel de lumină și puritate, e greu să nu ai încredere în ceea ce spune și să nu iei aminte de vorbele ei. Ne rămâne doar să sperăm că noii noștri citi­tori vor fi mulțumiți de ziarul pe care l-au ales în calitate de sursă de informație și de mijloc pentru a analiza sub aspect critic proble­mele stringente ale societății, că nu vor regreta niciodată că au optat anume pentru publicația „Vocea poporului”.

 

Alegerea profesiei

 

Emilia Danila s-a făcut poștăriță în anul 2006. Anterior, femeia a fost casnică, însă nu înseamnă că avea o viață lipsită de griji. Ba dimpotrivă, muncea din zori și până în noapte. În afară de trebu­rile obișnuite, adică educația copi­ilor, gătit, dereticat, se ocupa și de gospodărie, lucra grădina, mulgea vaca. Într-o bună zi, se pare că nu de viață bună, Emilia s-a angajat la poștă. „Îmi doream un salariu cât de mic, ne explică femeia pasul făcut. La țară e greu să te angajezi. Satul e mic. Multă lume a decedat, alții au plecat pe undeva”.

În luna iulie, deja se va pensio­na. Însă Emilia nu are de gând să abandoneze serviciul. „Voi munci cât voi putea”, ne spune femeia.

Are o fiică adultă, aceasta a ab­solvit Universitatea Pedagogică „Alecu Russo” din Bălți și predă bi­ologia și franceza la gimnaziul din localitate. Emilia deja se bucură și de nepoți. Astfel, nepoțica este deja elevă în clasa întâi și și-a vizi­tat deja de mai multe ori bunica la serviciu, pe când nepoțelul are abia doi anișori. Emilia ne mai spune că au un colectiv unit la oficiul poștal, toți se susțin și se ajută reciproc.

„Ne descurcăm, doar că salariul e mic, concluzionează Emilia. Însă cel mai important lucru este totuși sănătatea, să fie lumea sănătoasă. Acum e o perioadă tare dificilă. Toți se plâng. Pensia e mică, totul s-a scumpit. Ce să-i faci? Asta e. În­cercăm să rezistăm”.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand