26 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Dezvoltarea competenţelor în domeniul negocierilor colective de muncă

Loading
Без рубрики Dezvoltarea competenţelor în domeniul negocierilor colective de muncă
Dezvoltarea competenţelor în domeniul negocierilor colective de muncă

 

 

sindlex

Foto: vocea.md

Federaţia Sindicatelor din Republica Moldova „SINDLEX” a organizat, recent, la Institutul Muncii, un semi­nar cu tema „Constituirea şi dezvoltarea parteneriatului social la nivel de unitate: ne­gocierea – metodă eficientă de soluţionare a conflictelor colective de muncă”.

 

Seminarul a avut ca scop principal dezvoltarea competenţelor membri­lor de sindicat în domeniul negoci­erilor colective de muncă. Potrivit specialiştilor de la Institutul Mun­cii, această activitate educațională şi-a propus să familiarizeze mem­brii de sindicat cu noile forme de consolidare a parteneriatului social şi cu rolul liderului sindical în pro­cesul de soluţionare a conflictelor în colectivele de muncă.

Printre obiectivele seminarului în cauză se mai numără: consolidarea competenţelor în domeniul promo­vării mişcării sindicale, dezvoltarea abilităţilor de negociere şi mediere a revendicărilor în cadrul litigiilor şi conflictelor de muncă.

La seminar au participat preşe­dinţi ai organizaţiilor sindicale pri­mare, activişti şi membri ai Sindica­tului „Frontiera”.

În calitate de formatori au fost implicați Mihail Lașcu, preşedinte­le Federaţiei „SINDLEX”, şi Angela Otean, secretar general al aceluiași centru sindical naţional de ramură.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand