24 septembrie 2023
Chisinau
Без рубрики

Declarația Consiliului Organizației de Femei din cadrul FNSAA „Agroindsind”

Loading
Без рубрики Declarația Consiliului Organizației de Femei din cadrul FNSAA „Agroindsind”
Declarația Consiliului Organizației de Femei din cadrul FNSAA „Agroindsind”
Agroindsind

Foto: vocea.md

 

Preşedintelui Republicii Moldova

Parlamentului Republicii Moldova

Guvernului Republicii Moldova

Noi, femeile din sindicatele din agricultu­ră şi industria alimentară, suntem profund indignate şi îngrijorate de politica socială pe care o promovează conducerea de azi a ţă­rii. Deprecierea leului, creşterea nelimitată a preţurilor la servicii şi produse de primă necesitate înrăutăţesc şi mai mult situaţia oamenilor simpli.

Noua creştere preconizată cu circa 50% a prețului la gazele naturale şi la energie elec­trică va pune în genunchi cea mai mare par­te a poporului! Cu un salariu de 1500-2000 de lei sau o pensie de aproximativ 1000 de lei, este imposibil de supravieţuit!

Vrem să întrebăm pe aleşii poporului: un­de-s promisiunile făcute în timpul alegerilor, de a crea condiții pentru o viaţă decentă în Moldova? Cum vor trăi oamenii cu aşa pre­ţuri? Ce se va întâmpla cu tineretul în aceas­tă ţară ? Azi avem copii care nu frecventează şcoala. Odată cu majorarea preţurilor, vor fi şi mai mulţi. Oare în această situaţie socială deplorabilă va mai rămâne cineva să trăiască în Moldova?

Domnilor demnitari! Oare la popor v-aţi gândit atunci când aţi admis majorarea galo­pantă a preţurilor? Sau v-aţi gândit doar prin ce mijloace să vă menţineţi la putere? Oare la popor v-aţi gândit când aţi permis să fie furate băncile statului şi deprecierea leului ? Oare la popor v-aţi gândit când, în preajma lucrărilor de primăvară, aţi ridicat preţurile la carburanţi, seminţe, îngrăşăminte etc.? Oare politica pe care o promovaţi nu poate fi calificată un genocid împotriva acestui po­por?

Noi, femeile, cerem de la domniile voas­tre:

• Stopaţi majorarea preţurilor la gaze na­turale şi energia electrică!

• Elaboraţi măsuri urgente de compensa­re a costurilor enorme la medicamente, pro­duse alimentare şi servicii comunale pentru persoanele social vulnerabile! În caz contrar, răbdarea ţăranului şi a muncitorului va cră­pa şi se va produce o explozie socială. Noi nu dorim aceasta….

 

În numele femeilor din agricultură şi industria alimentară,

Consiliul Organizaţiei de Femei din Federaţia „Agroindsind”

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand