29 martie 2024
Chisinau
Varia

De ce reguli trebuie să ții cont la interviul de angajare

Loading
Varia De ce reguli trebuie să ții cont la interviul de angajare
De ce reguli trebuie să ții cont la interviul de angajare
mygazeta.com

Să o luăm cu începutul. Scrisoa­rea de intenție, CV-ul și cererea de angajare ai primit în sfârșit un feedback bun și ai obținut un interviu de angajare. Pasul următor este de a-ți stăpâni tehnicile de reușită pentru in­terviu. Mai jos îți oferim câ­teva sfaturi care te vor ajuta în obținerea locului de muncă mult dorit.

Informează-te despre angajator

Succesul unui interviu începe cu o cunoaștere solidă din partea ta. Tre­buie să înțelegi cerințele locului de muncă, angajatorul și fundamentul persoanei sau persoanelor care te vor intervieva. Cu cât faci mai mul­tă cercetare, cu atât vei înțelege mai mult compania și cu atât mai bine vei putea răspunde la întrebări. Vizitează site-ul companiei, caută alte informa-ții publicate și adresează întrebări despre companie. Află mai multe despre job și cerințele acestuia.

Revizuiește întrebările și pregătește câteva răspunsuri

O altă cheie pentru a avea succes la interviul de angajare este pregătirea răspunsurilor la întrebările comune. În primul rând, întreabă managerul de angajare dacă interviul va fi unul la unul sau într-un grup? Încearcă să determini ce întrebări vor fi puse și pregătește răspunsuri detaliate. Nu este nevoie să memorezi răspunsurile (de fapt, este mai bine să nu), ci să dezvolți puncte de discuție.

Vestimentație aleasă

Alege o garderobă care să se potri­vească organizației și culturii acesteia, încercând să lași o impresie cât mai bună. Amintește-ți că este întotdeau­na mai bine să porți haine care ți se potrivesc, curate și călcate. Păstrează accesoriile și bijuteriile, dar nu exage­ra. Încearcă să nu fumezi și să nu mă­nânci chiar înainte de interviu și, dacă este posibil, să te speli pe dinți sau să folosești apă de gură.

Ai grijă să ajungi la timp, relaxat și pregătit

Nu există nici o scuză pentru în­târzierea la un interviu. În lipsa unui dezastru, încearcă să ajungi cu apro­ximativ 15 minute înainte de inter­viul programat pentru a finaliza lu­crările adiționale și pentru a avea posibilitatea să îți ajustezi timpul. Sosirea un pic mai devreme este, de asemenea, o șansă de a obser­va dinamica locului de muncă. Cu o zi înainte de interviu, pune într-un dosar copii ale CV-ului și a listei de referințe. Dacă ai un portofoliu sau mostre ale muncii tale, adu-le și pe acestea.

Fă o impresie bună de la început

Ca o primă regulă, atunci când mergi la un interviu, este să fii poli­ticos și să oferi salutări calde tuturor celor cu care urmează să susții inter­viul. Angajatorii sunt adesea curioși de modul în care solicitanții tratează membrii personalului. La interviu, tre­buie să faci impresie bună încă de la început. Fii mai devreme la ușa inter­vievatorului și, când acesta din urmă te salută, zâmbește.

Fii autentic și încrezător în forțele proprii

Odată ce începe interviul, cheia succesului este calitatea și livrarea răspunsurilor. Scopul tău ar trebui să fie întotdeauna autenticitatea, răspunzând în mod sincer întrebă­rilor din cadrul interviului. În același timp, obiectivul tău este să ajungi la pasul următor, așa că vei dori să ofe­ri răspunsuri concentrate care să îți arate abilitățile, experiența și să te facă să pari omul potrivit la locul po­trivit.

Importanța limbajului corpului

Răspunsurile tale la întrebările in­tervievatorului sunt foarte importan­te, dar să nu uităm de limbajul cor­poral. Formele eficiente ale limbajului corpului includ zâmbetul, contactul vizual, poziția solidă și ascultarea ac­tivă. Formele dăunătoare includ vor­bitul în șoaptă, privirea în depărtare, jocul cu un stilou, perierea părului sau atingerea feței.

Pune întrebări despre companie

Studiile arată că un angajator ju­decă un posibil viitor angajat după modul în care se comportă la interviu, cu referire la curiozitatea față de com­panie. Așa că, indiferent cât de clar și concis a fost interviul despre viitorul loc de muncă, tu trebuie să pui câteva întrebări despre companie, despre vii­torul loc de muncă, pentru ca să vadă angajatorul că tu chiar îți dorești acel loc de muncă.

Mulțumește intervievatorului

Curtoazia și politețea obișnuite merg adesea în interviu. Astfel, im-portanța de a mulțumi fiecărei per­soane care vă intervievează nu ar tre­bui să fie o surpriză. Începe procesul în timpul interviului, mulțumindu-i fi­ecărei persoane care a asistat la inter­viu înainte de a pleca. Scriind e-mailuri la scurt timp după interviu nu îți va oferi locul de muncă, dar acest lucru îți va oferi cu siguranță un avantaj.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand