Elemente ale schimbării organizaţionale au fost abordate la un seminar organizat de CNSM la Institutul Muncii, cu participarea responsabililor din cadrul centrelor sindicale naţional-ramurale.
Rodica Pascari, psiholog, a relevat că dintre cele trei elemente organizaţionale (sistem, structură şi cultură), cultura este cea mai importantă.
„Ca o instituţie să obţină profit, ea trebuie să investească şi în cultura organizaţională. Sunt două motive care duc la schimbarea organizaţională – disperarea şi inspiraţia, cele mai frecvente fiind schimbările care au la bază disperarea. Oamenii se raportează la schimbare în trei feluri – unii abia rezistă, ei sunt victimele schimbării, alţii lasă viaţa să revină la normal după un timp şi se întorc acolo unde erau înainte de schimbare, iar cei din a treia categorie se folosesc de experienţa schimbării pentru a se întări. Aceştia sunt maeştrii schimbării şi cei mai buni promotori ai culturii organizaţionale”, a menţionat psihologul.
Lilia Franţ, şefa Departamentului organizare, educaţie şi informare din cadrul CNSM, a specificat în cadrul seminarului că, potrivit rapoartelor statistice prezentate de centrele sindicale naţional-ramurale, în anul 2017 au fost instruiţi peste 13.600 de lideri şi activişti sindicali, în special, la nivel teritorial, cu 7759 mai puţini decât în anul 2016.
doar pentru utilizatorii înregistrați
Logare