16 iunie 2024
Chisinau
Social

Continuă acordarea de ajutoare umanitare refugiaților cazați la sanatoriile CNSM

Loading
Social Continuă acordarea de ajutoare umanitare refugiaților cazați la sanatoriile CNSM
Continuă acordarea de ajutoare umanitare refugiaților cazați la sanatoriile CNSM
facebook.com

Luni, 21 martie curent, la rugămintea administrației Sanatoriului „Bucuria–Sind”, Aghasi Mammadli, coordonatorul regional al Orga-nizației Internaționale „Blue Crescent”, a organi­zat al doilea lot de ajutoare pentru refugiații din Ucraina, constând în produse alimentare: carne, pește congelat, conserve etc.

S-au procurat și lămâi, dat fiind faptul că în sa­natoriu sunt cazate mai multe femei gravide, care au nevoie de vitamine. Se va ține cont de această situație pentru asigurarea acestor femei și a copiilor cu mai multe vitamine.

De asemenea, grație coordonatorului regional Aghasi Mammadli, a fost acordat un suport finan­ciar la procurarea unor produse precum biscuiți, ceai, apă potabilă etc. pentru refugiații cazați la Sanatoriul „Nufărul Alb” din Cahul. Administrației Sanatoriului „Nufărul Alb” i s-a solicitat să prezinte lista produselor necesare pentru a fi procurate de că­tre organizația „Blue Crescent”.

Menționăm cu plăcere că, la rugămintea sindi­catului nostru, au venit cu un suport considerabil pentru refugiații care au fugit din calea războiului și bunii noștri prieteni din Organizaţia nonguverna­mentală „Round Table”, care activează în Germania şi Austria. Aceștia au donat două loturi de ajutoare, care includ produse de igienă personală, pentru fie­care refugiat, paste făinoase și diferite conserve, ali­mente, scutece, săpun, dezinfectanți, paturi pliante, plăpumi, lenjerie de pat, prosoape etc.

Un lot de ajutoare a fost acordat și Sanatoriului „Nufărul Alb”, unde sunt cazați circa 50 de refugiați din Ucraina.

 

Boris BABICI, președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Constructoare de Automobile și Mașini Agricole

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand