24 iulie 2024
Chisinau
Economie

Condiţii mai avantajoase de finanţare a afacerilor gestionate de tineri

Loading
Economie Condiţii mai avantajoase de finanţare a afacerilor gestionate de tineri
Condiţii mai avantajoase de finanţare a afacerilor gestionate de tineri
credite

Foto: procreditbank.md

 

Antreprenorii în vârstă de 18-30 de ani vor beneficia de condiţii mai avantajoase pen­tru rambursarea împrumuturilor contrac­tate prin intermediul Programului naţional de abilitare economică a tinerilor. În acest scop, Guvernul a decis recent majorarea de la cinci la 30 de zile lucrătoare a termenului limită al plăţilor la scadenţă. 

 

Prin intermediul Programului respectiv, antrepre­norii pot accesa finanţare de până la 300 de mii de lei, pentru o perioadă de maximum cinci ani, pentru a dezvolta afaceri în mediul rural. Această finanţare este constituită la nivel de 60 la sută sub formă de împrumut, la care este calculată şi dobândă, iar 40 la sută – de grant.

Totuşi, valoarea grantului va putea fi valorificată şi exclusă din evidenţă doar în cazul rambursării fără nici un fel de întârzieri a sumei principale a împru­mutului. Cu alte cuvinte, dacă beneficiarul va avea în­târzieri mai mari de 30 de zile lucrătoare de achitare a plăţilor la termen, el va pierde dreptul de a benefica de porţiunea de grant, care va deveni în mod automat împrumut rambursabil cu dobândă.

Reprezentanţii Guvernului speră că adoptarea acestor modificări va contribui la facilitarea implicării tinerilor în activitatea antreprenorială şi la atenuarea nivelului de sărăcie din ţara noastră.

Pentru 2016, în bugetul de stat au fost prevăzute 20,5 milioane de lei pentru susţinerea iniţiativelor tinerilor antreprenori prin intermediul programului sus-menţionat.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand