23 septembrie 2023
Chisinau
Cetăţeanul şi legea

Concediul medical vs сoncediul de odihnă. Reţinerile din indemnizaţia de disponibilizare

Loading
Cetăţeanul şi legea Concediul medical vs сoncediul de odihnă. Reţinerile din indemnizaţia de disponibilizare
certificat-medical

Foto: reporterul.ro

Rubrica „Cetăţeanul şi legea” vine în aju­torul cititorului nostru care caută răspun­suri la întrebări de ordin juridic. Conti­nuăm această tradiţie, pentru ca cititorii, care sunt şi salariaţi la diverse întreprin­deri, să nu se simtă vulnerabili juridic în faţa celor care încearcă să-i manipuleze.
La întrebările primite la redacţie va răs­punde şeful Departamentului juridic al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Ion PREGUZA.
hot Linia fierbinte la tel. 022-23-76-39
Luni şi joi de la 14.00-16.00.

 

Concediul medical nu se include în durata celui de odihnă

 

guestion

În caz de coincidenţă, durata concediului medical se in­clude sau nu în durata celui de odihnă anual?

 

Radu Bumbac, Hîncești

 

Durata concediilor medicale nu se include în durata celor de odih­nă anuale. În caz de coincidenţă totală sau parţială a concediului de odihnă anual cu cel medical, în baza unei cereri scrise a salariatului, concediul de odihnă anual nefolosit integral ori parţial se amână pe perioada convenită prin acordul scris al părţilor sau se prelungeşte, respectiv, cu numărul zilelor indicate în documentul eliberat în modul stabilit privitor la acordarea concediului medical în cadrul aceluiaşi an calendaristic (art. 118 alin. (6) din Codul muncii).

 

Reţinerile din indemnizaţia de disponibilizare, excluse

 

guestion

Sunt permise sau nu reţineri din indemnizaţia de elibe­rare din serviciu?

 

Olga Lupu, Orhei

 

Potrivit articolului 150 din Codul muncii, nu sunt permise reţineri din indemnizaţia de eliberare din serviciu. Acelaşi articol nu admite re­ţineri nici din plăţile de compensare, precum şi din alte plăţi care, con­form Codului de executare al Republicii Moldova, nu pot fi urmărite.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand