23 aprilie 2024
Chisinau
Economie

Câte companii au venituri de până la un miliard de dolari

Loading
Economie Câte companii au venituri de până la un miliard de dolari
Câte companii au venituri de până la un miliard de dolari

 

 

monitor

Foto: gizmodo.com

Doar 1,6% din companiile din ţara noastră au vânzări anuale între 100 de milioa­ne de dolari şi un miliard de dolari, arată Raportul Glo­bal al Competitivităţii, care a fost realizat în parteneriat cu Academia de Studii Eco­nomice din Moldova.

 

La această concluzie s-a ajuns după ce a fost efectuat un sondaj naţional, la care au participat 127 de întreprinderi din toate regiunile ţării şi care reprezin­tă cele mai importante sectoare ale economiei naţionale, scrie agora.md.

Cele mai multe companii ches­tionate – circa 38% – au declarat că au vânzări anuale între un mi­lion şi 10 milioane de dolari, iar 20% au raportat vânzări anuale între 500.000 de dolari şi un mi­lion de dolari. Totodată, aproape 4% dintre companiile care au participat la această cercetare au declarat venituri de până la 20.000 de dolari anual.

Potrivit sondajului, 2,4% din­tre companii au până la 5.000 de angajaţi, 7% – între 1.000 şi 5.000, iar cele mai multe compa­nii – circa 25%, au declarat că au până la 150 de angajaţi, iar 34% – până la 50 de angajați.

Companiile care au participat la acest sondaj au ca domeniu de activitate servicii financiare, industria prelucrătoare, hoteluri şi restaurante, agricultură, con­strucţii, computere şi software.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand