25 iunie 2024
Chisinau
Social

Casele de odihnă ale CNSM și-au făcut datoria în sezonul estival trecut

Loading
Social Casele de odihnă ale CNSM și-au făcut datoria în sezonul estival trecut
Casele de odihnă ale CNSM și-au făcut datoria în sezonul estival trecut
Vocea poporului

Recent, a fost făcut un bilanț al odihnei copiilor în sezo­nul estival 2021 la tabere­le cu sejur deplin ale Casei de Odihnă „Campingul din Vadul lui Vodă” și ale Case­lor de Odihnă și Recupera­re „Perlele Nistrului”, care aparțin CNSM.

În scopul asigurării odihnei, re­creerii și întremării elevilor în vara anului 2021, sindicatele au elabo­rat un vast program de activități destinat copiilor și adolescenților din Republica Moldova.

Ținând cont de restricțiile in­stituite din cauza pandemiei, ac­tivitatea taberelor a fost permisă, conform deciziei Consiliului Muni­cipal Chișinău din 15.07.2021, cu condiția ca numărul de persoane să nu fie mai mare de 50% din nu­mărul total de locuri disponibile. Astfel, s-au organizat la Casa de Odihnă „Campingul din Vadul lui Vodă” trei schimburi, de la 21.07.21 până la 23.08.2021, fiind repartiza­te 945 de bilete, costul unei zile de sejur fiind de 250 de lei.

 

Sindicatele au elaborat un vast program de activități destinat copiilor

 

Un aport esențial în odihna copiilor l-a adus Federația Sindi­cală ,, Sănătatea” din Moldova. La inițiativa președintelui Federației, Aurel Popovici, 82 de copii au beneficiat de condiții excelente pentru întremare timp de 10 zile, sindicatul asumându-și 50% din costul biletelor. Și Federația Sindi­catelor din Comunicații, a facilitat un sejur de 10 zile pentru 48 de copii ai membrilor FSCM, care a achitat 60% din costul biletului, părinților revenindu-le doar 40 la sută din cheltuieli.

Casele de Odihna și Recuperare „Perlele Nistrului” și-au des-fășurat activitatea estivală de odihnă a copiilor între 03.07.2021 – 25.08.2021, fiind repartizate 750 de bilete, costul de 250 de lei pe zi pentru o persoană. Veniturile obținute nu acoperă cheltuielile suportate pentru o persoană, care se cifrează la peste 300 de lei. De aceea, bazele de odihnă sunt ne­profitabile sau cu dotații din par­tea sindicatelor, însă scopul prin­cipal este de a crește o generație tânără sănătoasă.

Aerul binefăcător în spațiul din zona Nistrului, cu multă verdeață, cu mulți copaci, a avut un impact pozitiv, contribuind la recuperarea sănătății copiilor, care au benefi­ciat de o alimentație calorică, cu cinci mese pe zi.

 

Copiii au avut o gamă largă de activități distractive, cu emoții pozitive la maxim

 

Managerul Casei de Odihnă „Campingul din Vadul lui Vodă”, Mihai Garbuz, și cel al Caselor de Odihna și Recuperare „Perlele Nistrului”, Ion Munteanu, au în­treprins măsurile de rigoare pen­tru pregătirea bazelor de odihnă, astfel încât copiii să aibă toate condițiile de întremare a sănătății, punându-le la dispoziție piscine bine amenajate, cu posibilități de a învăța să înoate sau să-și cize­leze tehnica înotului în diferite stiluri cu un antrenor calificat de înot. Acesta se ocupa și în mod individual cu fiecare doritor de a învăța. De asemenea, copiii au be­neficiat de terenuri moderne de fotbal, de volei, de săli de tenis de masă, de săli de studii, vidio salon etc.

Copiii au avut o gamă largă de activități distractive, cu emoții po­zitive la maxim, cultural-educative incendiare: dans, muzică, workout, actorie, umor și multe altele.

Impactul acestor activități a fost de a spori creativitatea, spi­ritul competitiv, originalitatea și ingeniozitatea copiilor în cadrul diverselor competiții artistice.

Copii au fost nonstop sub su­pravegherea educatorilor.

Odihna în tabăra pentru copii e un început, unde îți poți face noi prieteni, unde te poți confrunta cu noi provocări.

În bazele de odihnă deja se desfășoară lucrări de reparații, de pregătire de noul sezon estival, din anul curent.

 

Anatolie NISTOR, președintele Comisiei de cenzori a CNSM

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand