23 septembrie 2023
Chisinau
Varia

Caravana „Românii au talent” acum şi în Republica Moldova

Loading
Varia Caravana „Românii au talent” acum şi în Republica Moldova
romanii-au-talent

Foto: vocea.md

Zeci de dansatori, cân­tăreţi, acrobaţi şi instru­mentişti. Cam aşa arată topul oamenilor talentaţi din ţara noastră. Carava­na „Românii au talent” a trecut Prutul în căutare de talente, pentru îndră­gitul show de la PROTV.

 

Pentru prima dată prezenta­torii Pavel Bartoşşi Smiley au venit la Chişinău pentru a fi ală­turi de moldoveni şi a-i încuraja la preselecţii. “Suntem la Chişi­nău să vedem în ce ape se scaldă talentele.

Ne interesează cele mai cura­te şi dulci”, a declarat Bartoş, iar Smiley a adăugat: “Mai ştiinţific, izvoare de talente pure”. Şi cum moldovenii au răspuns în număr atât de mare “convocării genera­le” a talentelor, vorba juratului Andi Moisescu, preselecţiile au continuat mai multe zile.

Peste 500 de participanţi din Moldova şi Ucraina, au luat cu asalt un hotel din capitală, iar în scurt timp împrejurimile au de­venit platforme pentru repetiţii. Scările Casei Sindicatelor s-au transformat într-o scenă impro­vizată pentru ansamblul de dan­suri populare „Veselia”, format din 16 fete şi tot atâţia băieţi. „Ne dorim foarte mult să trecem în etapa următoare şi să demon­străm lumii că în ţara noastră există cu adevărat talente. Dan­săm de nouă ani, iar asta ne în­curajează şi mai mult”, a menţi­onat pentru „Vocea poporului” o dansatoare a ansamblului.

O altă trupă care vrea să cuce­rească prin dans modern, Smile Dance, s-a arătat mai sigură pe sine. „Suntem un colectiv pri­etenos şi dansăm pur şi simplu excelent”, a menţionat liderul trupei.

 

romanii-au-talent-2

Foto: vocea.md

 

Astfel că de la mic la mare, în costume colorate, instrumente muzicale sau alte accesorii, toţi participanţii şi-au propus să in­tre în cursa pentru marele pre­miu de 120.000 de euro. Cei mai mulţi „talentaţi”, veniţi la pre­selecţie au fost copii, dar l-am zărit în mulţime şi pe Dumitru Zaharia din satul Pituşca, raio­nul Călăraşi. El are 75 de ani şi poate imita trilul păsărilor. „ Cel mai bine imit privighetoarea. Sunt sigur că o să ajung la Bu­cureşti, şi asta deoarece nu mai există nimeni ca mine pe întreg globul pământesc”, a menţionat bărbatul.

Sâmbătă, 21 septembrie, şi duminică, 22 septembrie, con­curenţii selectaţi în această etapă vor intra în show-urile “Românii au talent”, de la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău.

Aceştia au şansa de a-şi conti­nua cursa spre marele premiu de 120 000 de euro, precum şi către cei 10 000 de euro, premiul de originalitate.

Spectacolele vor avea loc de la orele 12:00 şi 19:00, iar pu­blicul din Chişinau este aşteptat să susţină în direct pe cei mai talentaţi reprezentanţi. Intrarea este liberă.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand