19 aprilie 2024
Chisinau
Без рубрики

Campanie Naţională de Securitate şi Sănătate în Muncă

Loading
Без рубрики Campanie Naţională de Securitate şi Sănătate în Muncă
bucuria

Foto: vocea.md

Pe 9 septembrie, a fost dat startul Campaniei Naționale de Securitate și Sănătate în Muncă în In­dustria Prelucrătoare. La eveniment a participat și Petru Chiriac, vice-președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

 

Campania se va desfă­şura pe parcursul a două luni, în perioada septem­brie-octombrie 2013. Vor fi inspectate circa 200 de unităţi economice din in­dustria producătoare de băuturi şi din industria de panificaţie.

Elena Carchilan, șef-adjunct din cadrul Inspectoratului Muncii al Sindica­telor (IMS), a comunicat că CNSM a semnat un acord de colaborare cu Inspec­toratul de Stat al Muncii. Astfel, în cadrul campaniei se vor efectua controale la întreprinderi unde acti­vează organizaţii sindicale. Scopul acestor controale este de a identifica modul în care este respectată legis­laţia muncii, precum şi alte acte normative în dome­niul securității și sănătății în muncă.

 

g_cnsm

A venit timpul să apreciem cum este respectată legislaţia muncii de către angajatori

 

Campania Națională de Securitate și Sănătate în Muncă în Industria Pre­lucrătoare este organizată cu suportul Organizaţiei Internaţionale a Muncii și urmează să fie implemen­tată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Fami­liei, Inspectoratul de Stat al Muncii și Inspectoratul Muncii al Sindicatelor.

Potrivit statisticilor oficiale, în Republica Moldova anual se înregistrează circa 500 de accidente la locul de muncă, iar concediul medical pentru restabilirea capacităţii de muncă a per­soanei durează în medie 30 de zile. În 10% din cazuri, accidentările se soldează cu decese.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand