22 mai 2024
Chisinau
Social

Călători din Moldova, afectați de protestele fără precedent din Germania

Loading
Social Călători din Moldova, afectați de protestele fără precedent din Germania
Călători din Moldova, afectați de protestele fără precedent din Germania
vtv.vn

Zeci de moldoveni au fost nevoiți zilele trecute să-și amâne călătoria ori să ajungă la destinații cu întâr­ziere de o zi, două, după ce peste 800 de zboruri, jumătate dintre cursele companiei aeriene Lufthan­sa, au fost anulate. A fost afectat traficul din aeroporturile din Fran­kfurt, Munchen, Koln şi Bremen.

Pasageri din Moldova susțin că au fost luați prin surprindere de noutate și au luat cu asalt în prima zi de grevă ghișeul companiei avia pentru a schim­ba biletele. Chiar și așa, aceștia susțin că li s-au oferit bilete pentru cursele urmatoare și li s-au propus bani pen­tru taxi.

 

800 de zboruri anulate

Compania Lufthansa a început să opereze curse zilnice Chișinău-Frankfurt din 25 martie anul curent. În total, aceasta a anulat în jur de 800 de zboruri, peste 90 de mii de pasa­geri fiind afectați. Decizia de a nu mai opera curse a fost luată după ce mai mulți pompieri germani au intrat în greva organizată de sindicatele func­ţionarilor publici din Germania. Prin această acțiune, se solicită o majorare salarială de 6% pentru cei aproximativ 2,3 milioane de funcţionari de la com­panie. Prin acest spor, care s-ar traduce printr-un plus de cel puţin 200 de euro pentru cei 2,3 milioane de funcţio­nari, sindicatul german vrea să urmeze exemplul dat de IG Metall, puternicul sindicat german din sectorul metalur­giei, care la începutul lunii februarie a obţinut o majorare salarială de 4,3%.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand