23 aprilie 2024
Chisinau
Cititorii ne scriu

Avizele de plată a impozitului pe imobil, expediate sporadic

Loading
Cititorii ne scriu Avizele de plată a impozitului pe imobil, expediate sporadic
Avizele de plată a impozitului pe imobil, expediate sporadic
impozit-pe-imobil

Foto: agrotop.md

„Bună ziua. V-aş fi foarte recunoscătoare dacă m-aţi ajuta să obţin unele informaţii legate de achitarea impozitului pe imobil.

Din păcate, în acest an, nu am primit aviz de plată a acestui impo­zit, deşi vecinii şi colegii mei spun că le-au fost expediate încă acum aproximativ două săptămâni. Nu obişnuiesc să mă eschivez de la efectuarea plăţilor prevăzute de lege şi nici penalităţi nu aş vrea să-mi fie aplicate.

În acelaşi timp, fără aviz de plată nu am cum să achit acest im­pozit. Aş vrea să ştiu cum pot face rost de avizul în cauză, pentru că numărul de telefon indicat de primărie în acest scop – (022) 990-997 – este veşnic ocupat. Vă mulţumesc anticipat.

 

Lina Căldare, or. Chişinău”

 

Surse din cadrul Primăriei Chişinău au precizat că avizele de plată a impozi­tului pe bunurile imobiliare pentru anul curent sunt expediate până pe 15 iunie. Autoritatea responsabilă cu funcţii de administrare a taxelor şi impozitelor locale, dar şi de repartizare a avizelor de plată este Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale, amplasată în incinta Primăriei municipiului Chi­şinău, intrarea din str. Vlaicu Pârcălab (Centrul de informare şi documentare a populaţiei). De menţionat că fiecare contribuabil, persoană fizică, ce are în proprietate un bun imobil, este obli­gat să achite impozitul pentru acesta, conform avizului de plată recepţionat. Plăţile pot fi efectuate prin intermediul instituţiilor bancare şi al oficiilor poşta­le. Rechizitele bancare sunt indicate în avizul de plată.

Conform Codului fiscal, la achita­rea integrală a impozitului până pe 30 iunie, contribuabilii beneficiază de o reducere în mărime de 15 la sută din suma calculată pentru anul curent.

Pentru informaţii legate de plata im­pozitului pe bunurile imobiliare, cetă­ţenii pot contacta specialiştii Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale; e-mail: impozite@pmc.md sau la numărul de telefon: (022) 990-997, de la 8.00 până la 16.30 (pauză 12.00 – 13.00), de luni până vineri.

La solicitarea noastră, angajaţii unui oficiu poştal din capitală au concretizat că avizele de plată a impozitului pe bu­nurile imobiliare pentru anul curent au fost deja distribuite. Din păcate, însă, multă lume, printre care şi unii angajaţi ai poştei, nu au primit astfel de avize.

Totodată, avizele de plată a impozi­tului pe bunurile imobiliare pot fi obţi­nute la oficiul Primăriei Chişinău de pe str. 31 August 63a, cu acces din strada Armenească, sau la e-mailul impozite@pmc.md, precum şi la intrarea autori­zată prin site-ul servicii.fisc.md.

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
2
Comentează
 • murariu virginia
  12.06.2017

  rog sa mi trimiteti bonul de plata doresc s a achit pina la 15 iunie
  adresa
  st Cornului 5 ap 7 a
  multumesc anticipat

  • vocea.md
   12.06.2017

   D-na Virginia noi doar v-am adus la cunostinta despre posibilitatile de primire a avizelor nu si expedierea lor. Expediati o cerere la e-mailul impozite@pmc.md sau efectuati un apel la numărul de telefon: (022) 990-997, de la 8.00 până la 16.30 (pauză 12.00 – 13.00), de luni până vineri.

Citește și
slot thailand