30 mai 2024
Chisinau
Cultura

A fi bibliotecar înseamnă cultură, perseverenţă… și multă răbdare

Loading
Cultura A fi bibliotecar înseamnă cultură, perseverenţă… și multă răbdare
A fi bibliotecar înseamnă cultură, perseverenţă… și multă răbdare
prime.md

Cu ocazia Zilei Mondiale a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibli­otecarului, marcată pe 23 aprilie, Biblioteca Națională, în colabora­re cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, au organizat un brie­fing, în cadrul căruia a fost făcută o retrospectivă a anului de activi­tate 2017.

Secretarul de stat în domeniul cul­turii, Andrei Chistol, prezent la eveni­ment, a transmis un mesaj de felici­tare tuturor bibliotecarilor cu ocazia zilei profesionale.

„A fi bibliotecar înseamnă cunoaş­tere, perseverenţă, cultură, răbdare, amabilitate, spirit critic, creativitate, curiozitate intelectuală și rigoare. Pro­fesionistul din bibliotecă nu este un simplu angajat care difuzează cartea sau informaţia în format tipărit, el este un agent cultural şi educaţional, el face cultură la locul său de muncă, el ne îndrumă pe drumul cărții și al lecturii”, a menționat oficialul.

Elena Pintilei, directoarea Bibliote­cii Naționale, a vorbit despre reușitele din anul 2017 ale instituției pe care o conduce, printre care: organizarea și desfășurarea a 220 de activități cultural-științifice, editarea a 31 de publicații, realizarea a șapte proiec­te, semnarea a cinci acorduri de co­laborare, inaugurarea Centrului de formare profesională continuă și a Serviciului marketing și comunicare socioculturală.

În cadrul evenimentului, secreta­rul de stat Andrei Chistol a acordat diplome de onoare ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării unor colaboratori ai Bibliotecii Naționale pentru rezultate deosebite în activita­te. În posesia acestora au intrat: Elena Pintilei, Aliona Tostogan, Mariana Co­cieru și Lilia Roșioru.

Ziua Bibliotecarului în Rrepublica Moldova este sărbătorită pe 23 aprilie, înce­pând din anul 2001.

 

  
Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand