20 mai 2024
Chisinau
Social

Violența la locul de muncă, combătută la nivel internațional

Loading
Social Violența la locul de muncă, combătută la nivel internațional
Violența la locul de muncă, combătută la nivel internațional
life.ru

Violența la locul de muncă în Re­publica Moldova nu este un subiect prea des abordat. Persoanele care trec prin astfel de situații se plâng, de obicei, membrilor familiei sau prietenilor, fără să aibă curajul să pună problema la nivel mai înalt. Fenomenul e destul de răspândit, căci prin violență se înțelege nu doar hărțuirea fizică, ci și cea psiho­logică, umilirea, intimidarea, insul­tarea, denigrarea, exercitate de un superior asupra unui angajat.

Deseori, salariatul nici nu își dă seama că este victima acestui fenomen. S-a con­statat că cele mai afectate sunt femeile.

Pentru a găsi soluții și a diminua acest fenomen, Organizația Internațională a Muncii a organizat, la Chișinău, un atelier de lucru la care a invitat reprezentanți ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, ai Guvernului, Inspectoratului de Stat al Muncii, ai ONG-urilor. Potrivit participanților la eveniment, adoptarea unor standarde internaționale orientate spre combaterea violenței și hărțuirii la locul de muncă a femeilor ar putea con­tribui la eliminarea acestor fenomene și la îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Citiți-ne pe Facebook
Comentarii
0
Comentează
Citește și
slot thailand